A Vasasban és Horvátországban is küzdöttek fiataljaink

2024.03.11. – A serdülőkorosztály női válogatója mellett egy rangos nemzetközi versenyen is szőnyegre léptek szakosztályunk birkózói. A hétvége mérlege: 3 arany-, 4 ezüst- és 5 bronzérem!

Egy hónappal a kecskeméti válogatóversenyt követően ezúttal nemzetközi viadal keretein belül mérhették össze tudásukat az U15-ös szabadfogású és női birkózók.

Szakosztályunk utóbbi szakágban volt érdekelt, méghozzá három versenyző révén, akik közül mindhárman dobogóra állhattak a Vasasban megrendezett válogatón.

Varga Daniella a 46 kilogrammosok között körmérkőzést birkózott, ahol rögtön egy remek tusgyőzelemmel kezdett a lengyel vetélytársával szemben, majd egy újabb lengyel versenyzőt sikerült felülmúlnia pontozással. A folytatásban sajnos szigetvári és tatabányai vetélytársaival már nem bírt, így harmadik lett súlycsoportjában.

Kettővel feljebb, az 54 kilóban két bronzérmet is nyert szakosztályunk. A súlycsoport tabellájának felső ágán Csuka Letícia, az alsón pedig Molnár Tamara nyerte meg negyeddöntőjét, ám a folytatásban mindkét versenyző alul maradt a döntőbe jutásért. A bronzcsatákban azonban sikerült javítani, így mindkét sportolónk a dobogó harmadik fokára állhatott fel szombaton.

Az U15-ös válogatón elért eredményeink:
46 kg: 3. Varga Daniella
54 kg: 3. Molnár Tamara
54 kg: 3. Csuka Letícia

b6283d25 6dbb 4bfa b0da ac509d0fb0e4Másnap sem maradtunk verseny nélkül, méghozzá fiatalaink egy igencsak rangos nemzetközi viadalon vehettek részt a horvátország Koprivnicán. A nagymúltú Zlatni Pijetao, tehát „aranykakas” nemzetközi megmérettetésen 9 országból közel 400 birkózópalánta sorakozott fel, köztük erzsébeti versenyzők is.

Növendékeink végül összesen kilenc érmet szereztek vasárnap, amelyből Antaly Sándor, Horváth Lóránt és Olasz Vencel révén három aranyszínű.

A remek egyéni eredményeknek köszönhetően küldöttségünk a csapatpontversenyben az élen zárt.

3154a701 64cd 4505 8edc b9ffdcd48214A koprivnicai nemzetközi versenyen elért eredményeink:
Aranyérmeseink: Antaly Sándor, Horváth Lóránt, Olasz Vencel.
Ezüstérmeseink: Felkai Balázs, Gerhauser Vilmos, Kurdi Dániel, Ramyar Daryan Krisztián.
Bronzérmeseink: Erszény Csanád, Sebestyén Dániel.

62273782 dc46 4258 afb1 ef8560f3aa1f

Megjelent: 231 alkalommal