Losonczi Dávid is felkerült a Bajnokok falára a KIMBA-ban

2024.03.04. – Szakosztályunk első világbajnokának portréképe is méltó helyére került.

Ünnepélyes eseményen volt érdekelt szakosztályunk történetének első világbajnoka, a párizsi olimpiai kvótás Losonczi Dávid.

Büszkeségünk tavalyi szenzációs teljesítményét követően végre hivatalosan is felkerült a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia edzőtermében található Bajnokok falára.

losonczi david bajnokok fala tomegAz avatón Dávid mellett többek között szakosztályunk-igazgatónk, Losonczi Ottó, a birkózószövetség elnöke, Németh Szilárd, a KIMBA kurátora, Süle László, az MBSZ szakmai igazgatója, Bácsi Péter, valamint a KIMBA szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás is tiszteletét tette.Dávid képének leleplezését vastaps fogadta, hiszen a KIMBA-n jelenleg is nemzetközi edzőtábor zajlik az U20-as kötöttfogásúak számára.

Az eseményt követően így szólt a világbajnok: „Tavaly tavasszal Takács István megnyerte a válogatót, majd Európa-bajnok lett. Amikor az ő képe került fel erre a falra, annak őszintén örültem, motivált, és ösztönzött arra, hogy még többet eddzek, még jobb legyek. Kifejezetten jól is elsülhet, ha két ennyire jó birkózó ugyanabban a súlyban versenyez, hiszen a magyar birkózás történetében eddig még nem volt példa arra, hogy egyazon évben két sportoló egy súlycsoportban világ- és Európa-bajnoki címet ünnepeljen. Örülök, hogy felkerültem a Bajnokok falára, de életem ezen szakaszát lezártam, és most már csak a jövőre, a párizsi olimpiára koncentrálok. Nem indult jól az év, hiszen az Európa-bajnokságon a folyamatos megbetegedéseim miatt nem tudtam elindulni. De szerencsére már minden rendben van, gőzerővel készülök.”

losonczi david bajnokok fala taps

Megjelent: 201 alkalommal