10 aranyat nyertünk március első hétvégéjén a hazai versenyeken

2023.03.04. – U20-as kötöttfogású birkózóink a KIMBA-n válogatóversenyen, U10-es, U11-es és U13-as versenyzőink pedig Inárcson területi bajnokságon szerepeltek. A hétvége mérlege: 10 arany-, 4 ezüst- és 9 bronzérem!

Szinte napra pontosan egy hónap elteltével ismét a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezték meg az U20-as kötöttfogású versenyzők válogatóját, ami egyben egy igencsak erős nemzetközi verseny is lett, hiszen az akadémia több külföldi országot is meginvitált az eseményre.

Szakosztályunk végül két aranyérmet is megnyert, az egyiket U17-es Európa-bajnoki bronzérmesünk, Zsitovoz Petro érdemelt ki, aki ugyan az első fordulóban kikapott a moldovai Sarmanovtól, ám a folytatásban amerikai riválisa mellett két honfitársát, így az U17-es Eb-ezüstérmes Tótok Pétert is legyőzte, végül körbeveréssel aranyérmes lett.

A másik erzsébeti aranyat a felnőtt Európa-bajnokságot is megjárt Mányik Dávid szállította, aki a 67 kilogrammosok között kecskeméti, svéd, szerb és a döntőben amerikai riválisait is magabiztosan, technikai tussal múlta felül, megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.A két arany mellett további három bronzérmet, valamint ké ötödik helyezést is bezsebeltek fiaink a KIMBA-n, így a csapatpontversenyben a második helyen zártak szombaton.

U20-as eredményeink:
55 kg: 1. Zsitovoz Petro
67 kg: 1. Mányik Dávid
67 kg: 5. László Mózes
72 kg: 3. Felkai Bendegúz
72 kg: 3. Takács Zsolt
72 kg: 5. Kovács Barnabás
97 kg: 3. Budai András
Kiesett: Olasz Bende (60 kg), Garanyi Sándor (63 kg).

Másnap a fiatalok is szőnyegre léphettek, méghozzá az inárcsi rendezésű területi kötöttfogású bajnokságon, ahol az U13-asok mellett az U11-esek is kipróbálhatták magukat.

Ifjú birkózópalántáink maximálisan oda tették magukat a szőnyegen, mindannyian igyekezték legjobbjukat nyújtani, ennek eredményeképpen tizennyolcan is dobogóra állhattak az ünnepélyes eredményhirdetés során.

A területi bajnokságot szakosztály-igazgatónk, Losonczi Ottó is a helyszínen tekintette meg:

Vasárnap rendezték meg Inárcson az U13-as korosztály kötöttfogású Budapest bajnokságát. Meglátogattam a versenyt, öröm volt számomra, hogy végre látom az elvégzett munka, a sok délelőtti és délutáni edzés gyümölcsét. Szép dolgokat láttam, mely bizakodásra ad okot. De a sok-sok hiba is szemet szúrt, amelyeket javítanunk kell az elkövetkezendő időkben. A legfőbb probléma, hogy kishitűek a gyerekek, nem bíznak önmagukban. Volt olyan gyerek, aki lejött egy nagyon kemény meccs után, és könyékig jéghideg volt a keze. Micsoda belső feszültség lehet ebben a gyerekben? Nos, ezekre időt kell szánni, és erre az egyik legjobb módszer a verseny, meg a verseny és a verseny. Ezért döntöttem úgy, hogy ebben az évben rengeteg versenyt fogunk rendezni. Természetesen ha a szülők is partnerek ebben és nem a Facebook-levelek megfogalmazására fordítják az energiáikat, hanem arra, hogy szakosztályunk minél jobb és szebb eredményeket érjen el. A tizenkét súlycsoportban összesen nyolc első helyet szereztünk, amely igen magabiztos fölényt jelent Budapesten. de az országos bajnokság ennél sokkal keményebb lesz. Láthattátok, hogy volt gyerekverseny, amelyre minket nem hívtak meg, de vidéki csapatokat meghívtak. Van elég bajom ellenfeleinkkel, az energiámat erre szeretném fordítani, és nem arra, hogy néhány szülő keverésével foglalkozzak, de erről majd részletesebben a szülői értekezleten. Gratulálok a gyerekeknek és a szülőknek, most büszkék lehetünk rájuk.„

(A soron következő szülői értekezletet 2024. március 14-én, csütörtökön tartjuk!)

e5e365fe c15c 4532 a960 7e5bf0d51c87U13-as eredményeink:
32 kg: 1. Ramyar Daryan Krisztián
32 kg: 2. Mészáros György
32 kg: 4. Sebestyén Dániel
35 kg: 1. Horváth Lóránt

38 kg: 1. Olasz Vencel
38 kg: 3. Váradi Schüszler Alexander
42 kg: 2. Koch Máté
46 kg: 2. Erszény Csanád
46 kg: 3. Marcinkovics-Kovács Bende
46 kg: 4. Sima George
50 kg: 1. Molnár Hunor

50 kg: 3. Csuka Levente Márk
54 kg: 3. Botos Gergely Balázs
54 kg: 3. Soltész Attila
54 kg: 4. Tóth Balázs
54 kg: 5. Nagy Roland László
58 kg: 1. Gerhauser Vilmos
58 kg: 3. Kovács Márton
63 kg: 1. Zoltai Alex
63 kg: 2. Gaál Martin
85 kg: 1. Balog Hunor
+ 85 kg: 1. Rékasi Márkó
Kiesett: Kiss Bulcsú (42 kg), Szabó Patrik (42 kg), Ispán Nimród Attila (58 kg).

U11-es eredményünk:
32 kg: 1. Horváth Olivér

Megjelent: 228 alkalommal