Losonczi Dávid vb-döntősként olimpiai kvótás Belgrádban!

2023.09.22. – MEGVAN! Losonczi Dávid elképesztő teljesítményt nyújtva döntőbe jutott a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon, ezzel kvótát szerzett a kötöttfogású 87 kilóban!

 

Ott folytatta, ahol a budapesti UWW-világrangsorversenyen abbahagyta Losonczi Dávid a menetelést. Büszkeségünk a 87 kilogrammos súlycsoport alsó ágán szó szerint átgázolt a mezőnyön.

A fantasztikus menetelést a kirgiz Szalidinov ellen kezdte, ahol a második menetben sikerült kiharcolnia a nyolcpontos technikai tusos különbséget.

A második fordulóban az azeriek Eb-ezüstérmese, Islam Abbasov személyében jóval erősebb ellenfél érkezett, ám Dávidon ő sem talált fogást, újabb techikai tusos győzelem született.

Jöhetett a negyeddöntő a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes fehérorosz Maszkeviccsel szemben. Dávid szenzációsan kezdte a mérkőzést, káprázatos négypontos szaltóval szerzett vezetést, majd újabb két pontot gyűjtve remek védekezésének is köszönhetően 6-1-re győzött.

Egyetlen mérkőzésre volt az olimpiai kvóta, következett az elődöntő azzal az Eb-győztes bolgár Novikovval szemben, akit a budapesti rangsorverseny fináléjában is legyőzött már Dávid. A mérkőzés ezúttal is hasonlóan alakulat, Losonczi szó szerint megsemmisítette az ukrán származású bolgárt, 10-0-val jutott be a döntőbe, ezzel olimpiai kvótát szerzett.

Világbajnoki bronzérmesünk vasárnap tehát a világbajnoki címért birkózhat, ellenfele az a török Ali Cengiz lesz, aki idén második volt az Eb-n, tavaly pedig Dáviddal együtt lett harmadik a vb-n.

Mindent bele, Dávid!
ELŐRE A VILÁGBAJNOKI CÍMÉRT!

Megjelent: 94 alkalommal