Három rangos versenyen birkóztak fiataljaink

2023.09.19. – Két nemzetközi viadal mellet egy diákolimpiai országos döntőn is érdekeltek voltak szakosztályunk növendékei. A hétvége mérlege: 10 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérem.

Határon túli szőnyegeken is szoríthattunk pesterzsébeti birkózóknak, hiszen szakosztályunk egy része Zentán, egy másik része pedig Lugoson küzdött az érmekért, amikből szerencsére jutott bőven fiataljainknak.

Nem úgy, mint a csepeli rendezésű U15-ös kötöttfogású diákolimpián, ahol mindössze egyetlen (ezüst)érmet szerzett csapatunk.

Zentán elért eredményeink:
Aranyérmeseink: Felkai Bendegúz, Kispál-Albu Igor, Nagy Benjámin, Szabó Gyula Béla, Patócs Dániel, Marcinkovics-Kovács Zekő, Gégény Zsombor, Marcinkovics-Kovács Keve.
Ezüstérmeseink: Csekő-Crecan Augusztin, Csider Tamás, Vincze Zsolt.
Ötödik helyezettünk: Sánta Levente.

Lugoson elért eredményeink:
Aranyérmeseink: Olasz Vencel, Marcinkovics-Kovács Bende.
Ezüstérmesünk: Ramyar Daryan Krisztián.
Bronzérmeseink: Horváth Olivér, Sebestyén Dániel, Váradi Schüszler Alexander.
Kiesett versenyzőink: Kiss Bulcsú, Csuka Levente Márk.

377103130 334568988964162 19923117888489296 nU15-ös diákolimpián elért eredményeink:
52 kg: 5. Sánta Levente
75 kg: 2. Kertész Dominik
85 kg: 5. Soltész Patrik
85 kg: 5. Marcinkovics-Kovács Keve
Kiesett: Vinklárik Dominik László, Balogh Bence Gyula, Bagoly Boldizsár, Antaly Sándor, Zalányi Botond.

377586475 669189425314292 7892708840778055791 nLosonczi Ottó szakosztályelnök megjegyzése a hétvégi versenyekkel kapcsolatban:

„Waterloo a serdülő kötöttfogású diákolimpián!

Tizenkét birkózónknak kellett volna indulni a pénteki serdülő kötöttfogású diákolimpián, de ebből csak kilenc gyerek jelent meg a versenyen. Egyetlen birkózónk sem tudott diákolimpiai bajnoki címet szerezni, amely igen méltatlan az ESMTK birkózószakosztályához. Az elmúlt tizenöt évben nem nagyon volt erre példa. Sajnos meglátszik az eredmény a gyerekek hozzáállásán. Beszéltem velük a verseny után, volt olyan gyerek, aki a súlyát sem tudta hozni, hatvannyolc kilóban indult, de hathatvanhat kilónak kellett volna lennie. A nyolcadikos sportosztályos gyerekről van szó. Ilyenkor erősen elgondolkodom, hogy tényleg kell-e nekem ennyi energiát belerakni az egészbe, ha nem vagyunk képesek egymásért küzdeni. A jövőre nézve ez ismét nagy tanulság számomra, egy biztos, aki nem akarja ezt csinálni, azzal nem leszek humánus, nem fogom pátyolgatni, mert csak magamnak okozok ezzel kellemetlenséget. Természetesen lehet megint az edzőket hibáztatni, de aki akar, mégis bajnok tud lenni az ESMTK-ban. A sikerhez három dolog kell: munka, munka, munka. Némi vigaszt ad, hogy a gyerek és diák korcsoportú birkózóink jól szerepeltek Zentán, illetve Lugoson. A világ legszebb, de legnehezebb sportját választottátok! Az érmeseknek gratulálok, a többieknek pedig azt tanácsolom, hogy erőteljesen gondolkodjanak el a munkájukon!”

Megjelent: 131 alkalommal