Mányik és Takács az U20-as világbajnokságon

2023.08.21. – Augusztusban, Jordánia fővárosában, Ammánban rendezték a 2023. évi U20-as világbajnokságot.

 

A nyár utolsó világversenyén szakosztályunkat két kötöttfogású versenyző, a 63 kilogrammos Mányik Dávid, valamint a 67 kilogrammos Takács Zsolt képviselte Jordániában.

A srácok a világbajnokságra való felkészülésben igyekeztek mindent megtenni, hogy Ammánban a legjobb formában birkózzanak, ám sajnos ez most nem sikerült jól, mindketten idő előtt búcsúzni kényszerültek a versenytől.

Mányik a 21 fős 63 kilóban a tizenhatos táblára sorsolt, így csak a nyolcaddöntők során csatlakozott be a versenybe, ahol azzal a japán Szavadával mérkőzött meg, aki a selejtezőben az orosz Agajevet is legyőzte.Dávid ugyan 1-1-gyel vezetett a japán ellen, minimális előnyét azonban nem tudta a mérkőzés végéig megőrizni, kétpontos fejlefogással leakciózták, így 3-1-es japán győzelem született. Mányik ázsiai legyőzője a folytatásban a bolgárral még elbánt, az elődöntőben azonban az iránival már nem bírt, kikapott, és ezzel kiejtette Dávidot a versenyből.

Hasonlóan alakult a helyzet egy kategóriával feljebb, a 67 kilóban Takács Zsoltival is. A 28 fős súlycsoportban Takinak sem volt szerencséje a sorsolással, hiszen a roppant erős iráni Bovejirivel nézett farkasszemet a selejtezőben. Zsolti vezetett az iráni ellen, ez azonban mit sem ért, hiszen riválisa fordított, sőt, a technikai tusig meg sem állt. Bovejiri aztán az oroszt és a fehéroroszt is felülmúlta, ám az elődöntőben az egyiptomin már nem tudott túljutni, 9-4-re kikapott, ezzel Takács kiesett a világbajnoskágon.

Megjelent: 100 alkalommal