Matyi, Mányik és Tösmagi is U23-as bajnok Orosházán!

2023.09.04. – U23-as birkózóink Orosházán, az országos bajnokságon, utánpótláskorú versenyzőink pedig a felvidéki Nyársadon birkóztak szeptember első hétvégéjén. Az ESMTK mérlege: 5 arany-, 1 ezüst- és 3 bronzérem!

Két rangos viadallal kezdte meg a 2023. évi őszi versenyszezont szakosztályunk. A fiatal felnőttek az U23-as országos bajnokságon, Orosházán ölthették magukra a pesterzsébeti mezt.

A mieink közül az U20-as Európa-bajnok Tösmagi Attila, az U15-ös Eb-bronzérmes Matyi Vivien, valamint a többszörös válogatott Mányik Dávid is hozta a kötelezőt, mindhárman a dobogó tetején zárták a bajnokságot.

A három aranyérem mellett két bronzérem is jutott a mieinknek. Takács Zsolt ezúttal a 72 kilogrammosok között próbált szerencsét, míg Kovács Olivér a 82 kilogrammosoknál végzett a harmadik helyen.

Szakosztályunk a férfi kötöttfogású csapatpontversenyben is érdekelt volt, az FTC-től mindössze két ponttal lemaradva a második helyen zárt.

Orosházi eredményeink:
53 kg: 1. Matyi Vivien
67 kg: 1. Mányik Dávid
72 kg: 3. Takács Zsolt
77 kg: 1. Tösmagi Attila
82 kg: 3. Kovács Olivér

Eközben az ifjabbak is szőnyegre léptek már az őszi szezonban, hiszen a szlovákiai Nyársadon meghívásos nemzetközi versenyen vehettek részt múlt szombaton.

Növendékeink közül a gyermekeknél Marcinkovics-Kovács Zekő, valamint a serdülőkorosztályban Antaly Sándor sem talált legyőzőre, mindketten megérdemelten vehették át a győztesnek járó aranyérmet és kupát.

A Marcinkovics-Kovács-család azonban nem érte be egyetlen éremmel, Zekő mellett Bende ezüstérmet, Keve pedig bronzérmet vehetett át a számos országot felvonultató viadalt követően.

Nyársadi eredményeink:
Aranyérmeseink: Antaly Sándor, Marcinkovics-Kovács Zekő.
Ezüstérmesünk: Marcinkovics-Kovács Bende.
Bronzérmesünk: Marcinkovics-Kovács Keve.
Negyedik helyezettünk: Szalai Balázs.
Kiesett versenyzőink: Felkai Balázs, Felkai Bendegúz.

Megjelent: 641 alkalommal