Zsitovoz Mária U15-ös Európa-bajnok!

2023.07.10. – Fantasztikus teljesítményt nyújtott a hazai rendezésű U15-ös Európa-bajnokságon szakosztályunk tehetsége, Zsitovoz Mária.

Július 6. és 9. között a Kaposvár Aréna adott otthont a 2023. évi U15-ös Európa-bajnokságnak, amelyen szakosztályunk három birkózóval képviseltette magát.A legkiemelkedőbb eredményt a női 46 kilogrammos Zsitovoz Márai érte el, aki a teljes mezőnyön átgázolt Kaposváron.

Mása a nyolcaddöntőben kezdte meg a menetelést, elsőként a macedón Sadije Durát múlta felül, méghozzá nem is akárhogyan, másfél percet követően 12-0-nál kétvállra fektette.

A negyeddöntőben aztán jöhetett a szlovákot technikai tussal legyőző bolgár Dajana Sztojcseva. Zsitovoz az első percekben kicsit izgult, ennek eredményeképpen a bolgár szerzett vezetést, előnyét azonban hamar behozta birkózónk, sőt, 12-2-is meg sem állt, simán elődöntőbe jutott.

A fináléba kerülésért aztán a honfitárs, Németh Szonja következett, aki szintén szépen menetelt el a legjobb négy közé, Mása azonban nem kegyelmezett neki, a második menetben 11-0-ra győzte le.Kora este már a helyosztókat rendezték, ahol Mása az azeri Esra Mammadlival csapott össze az Európa-bajnoki címért. A találkozón végig birkózónk irányított, végül meglehetősen könnyedén, 7-0-ra győzött és U15-ös Európa-bajnoki címet szerzett!

Eközben a szabadfogású srácok között a 41 kilogrammos Szuromi Lászlónak és a 68 kilogrammos Kalina Balázsnak is egy-egy mérkőzést jutott. Szuromit a bolgár Alekszandar Delcsev 10-4-re, Kalinát pedig a lengyel Wiktor Rumian 3-0-ra múlta felül. Mindkét versenyzőnk búcsúzott a versenytől.

Megjelent: 117 alkalommal