Nem sikerült az U20-as Európa-bajnokság

2023.07.06. – Három versenyzőnk indult a spanyolországi U20-as Európa-bajnokságon, azonban mindhárman idő előtt búcsúzni kényszerültek a versenytől.

Július elején a spanyolországi Santiago de Compostela adott otthont a 2023. évi U20-as Európa-bajnokságnak. Szakosztályunk mindhárom szakágban adott versenyzőt a magyar válogatottba.

Női birkózásban Matyi Vivien, szabadfogásban Bazsó Adolf, míg kötöttfogásban Takács Zsolt képviselte az ESMTK és Magyarország színeit. Az egyhetes világversenyen sajnos egyik birkózónk sem jutott el az éremmérkőzésekig.

A hölgyeknél az 53 kilogrammos Matyi Vivi selejtezni kényszerült, pechére rögtön a későbbi Európa-bajnok ukrán Marija Jefremovával sorsolták össze, ahol sajnos 10-0-s vereséget szenvedett. Vivi másnap a litván Anna Tieliegina elleni vigaszági összecsapáson javíthatott volna, azonban a győzelem ezúttal sem jött össze, 14-8-ra kikapott, így idő előtt búcsúzni kényszerült a kontinensbajnokságtól.

U20-as Eb-ezüstérmesünk, Bazsó Adolf ezúttal szabadfogásban próbált bizonyítani, a 125 kilogrammosok között vívta ki a címeres mezt. Adolf az U17-es Európa-bajnok francia Levan Lagvilava személyében igencsak kemény ellenfelet kapott a selejtezőre, ahol az első menetben remekül állt a lábán, sorra levédte a francia támadásait.

A második menetben azonban elveszítette minimális előnyét, ráadásul egy rossz mozdulatot követően a térde is megsérült, és féllábbal lebirkózta ugyan a mérkőzést, de nyerni már nem tudott, 9-2-re kikapott és kiesett a versenyből.

A spanyolországi Európa-bajnokság harmadik erzsébeti versenyzője a kötöttfogású 67 kilogrammos Takács Zsolt volt, aki a nyolcaddöntők során csatlakozott be a versenybe.

Taki a későbbi bronzérmes azerivel nézett farkasszemet, a győzelem viszont neki sem jött össze, 6-0-ra kikapott, ami egyben a verseny végét jelentette számára.

Megjelent: 102 alkalommal