Losonczi Dávid aranyérmes Törökországban

2023.06.23. – Világbajnoki bronzérmes birkózónk megnyerte a kötöttfogású Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi versenyt Isztambulban. Fiataljaink Temesváron jeleskedtek.

Az isztambuli Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi versenyen vette kezdetét a kötöttfogású válogatott felkészülése a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra.

Több súlycsoportban, így a 87 és 97 kilóban is válogatóversenyeket írtak ki a nyárra, a török volt ezek közül az első, amin bizonyíthattak mások mellett szakosztályunk birkózói is.

A 87 kilóban Losonczi Dávidnak sikerült is jelezni a vezetők felé, hogy van keresni valója a súlycsoport elitjei között, hiszen megnyerte a rangos nemzetközi viadalt, méghozzá úgy, hogy a fináléban honfitársát, egyik legnagyobb riválisát, az Európa-bajnok Takács Istvánt győzte le 5-1-es pontozással.

Büszkeségünk a fináléba vezető úton sem tétlenkedett, török és iráni vetélytársait utasított a maga mögé, végül megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára és ezzel hatalmas lépést tett a világbajnoki csapatba kerülés felé.

Eközben sajnos a 97 kilogrammos Szőke Alexnek nem sikerült bizonyítania. Világbajnoki ezüstérmesünk ugyan a selejtezőjét még hozta török ellenfelével szemben, a második körben már egy másik törökkel nem bírt, búcsúzni kényszerült a versenytől.

A 77 kilogrammosok között szerencsét próbáló U20-as Európa-bajnok Tösmagi Attila egy vereség után kiesett a versenyből.

Isztambulban elért eredményeink:
87 kg: 1. Losonczi Dávid
Kiesett: Tösmagi Attila (77 kg), Szőke Alex (97 kg).

Szintén nemzetközi porondon bizonyíthattak szakosztályunk ifjú tehetségei is. Lakatos Tamás vezényletével Temesváron adhattak számot tudásukról birkózópalántáink, akik közül öten is dobogóra állhattak a nemeztközi versenyen.

Temesváron elért eredményeink:
28 kg: 4. Horváth Olivér
30 kg: 2. Hluskó Ferenc András
32 kg: 1. Ramyar Daryan Krisztián
35 kg: 3. Olasz Vencel
35 kg: 4. Horváth Lóránt
38 kg: 4. Váradi Schüszler Alexander
38 kg: 2. Koch Máté
38 kg: 3. Kiss Bulcsú

Megjelent: 154 alkalommal