Szőke Alex ezüstéremmel hangolt az olimpiára

2021.06.20. – Szakosztályunk tokiói olimpiai kvótás versenyzője, Szőke Alex fantasztikus ezüstérmet szerzett a törökországi Isztambulban megrendezett nemzetközi versenyen.

Immáron 38. alkalommal rendezték meg a Vehbi Emre és Hamit Kaplan nemzetközi emlékversenyt, amely egyben a magyar kötöttfogású válogatott főpróbája volt a tokiói olimpiára.

Szakosztályunk a 97 kilogrammos Szőke Alexnek szurkolhatott a 11 országot felvonultató nemzetközi viadalon. Büszkeségünk oda is tette magát a török fővárosban, hiszen kezdésként rögtön legyőzte a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes bolgár Milovot, akitől a budapesti európai olimpiai kvalifikációs versenyen még vereséget szenvedett.

Szőke a folytatásban sem hagyott alább, a török Cebit 9-1-re, majd a kirgiz Mahmudovot 4-0-ra legyőzve bejutott a döntőbe. A szombati fináléban azonban a világ- és Európa-bajnoki címvédő orosz Jevlojev sajnos túl nagy falatnak bizonyult számára, vereséget szenvedett, így kénytelen volt beérni a szépen csillogó ezüstéremmel.

Alexnek ez volt az utolsó felkészülési versenye az ötkarikás játékok előtt. A válogatott edzőtáborok hamarosan folytatódnak, hogy aztán kiválóságunk augusztus 2-án és 3-án bombaformában lépjen szőnyegre a japán fővárosban.Mindent bele, Alex!

Megjelent: 130 alkalommal