László Nikolett kadet Európa-bajnoki bronzérmes

2021.06.20. – Szakosztályunk két versenyzővel képviseltette magát a magyar válogatottban a bulgáriai kadet Európa-bajnokságon. Büszkeségünk, László Nikolett fantasztikus bronzérmet szerzett a női verseny során.

Pesterzsébeti érem is született a bulgáriai Szamokovban megrendezett kadet Európa-bajnokságon. A női 46 kilogrammosok között szakosztályunk tehetsége, László Nikolett remek birkózást bemutatva bronzérmet szerzett.

Niki meglehetőségen kemény sorsolást kapott Bulgáriában. A 12 fős mezőnyben ugyan elsőre könnyedén győzte le a szlovák színeket képviselő Hegedüst, a folytatásban már a román Voiculescu jóval komolyabb erőt képviselt. Versenyzőnk azonban őt is legyőzte, 2-0-s, harcias mérkőzésen, de bejutott az elődöntőbe. Ott az ukránt, majd a törököt legyőző orosz Fedorcsenko következett. Niki remek levitellel közel három percen át vezetett is az orosszal szemben, a végét azonban riválisa jobban bírta, így ő jutott be a döntőbe.

Másnap a bronzcsatára az ukrán Lac érkezett a vigaszágról. Fiatal versenyzőnk kiváló koncentrációval, remek taktikát választva 2-0-s győzelmet aratott és ezzel megszerezte pályafutása első érmét világversenyről.

Az Európa-bajnokság kötöttfogású versenyében a szintén ESMTK-s Takács Zsolt is szőnyegre lépett. A 65 kilogrammos birkózó akár jó eredményt is elérhetett volna Bulgáriában, azonban az első mérkőzés során olyan súlyos hibát vétett, amit román ellenfele azonnal kihasznált. Taki ezzel búcsúzott is a versenytől, hiszen legyőzője nem került be a döntőbe.

Megjelent: 210 alkalommal