Diákolimpián és junior országos bajnokságon jártunk

Megkezdődött az őszi szezon nagyüzeme. Szakosztályunk a hajdúszoboszlói II. korcsoportos diákolimpiai bajnokságon, valamint az esztergomi junior kötöttfogású országos bajnokságon is érdekelt volt. A két megmérettetésen a mieink összesen 2 arany-, 2- ezüst- és 8 bronzérmet, valamint 1 ötödik helyezést zsebeltek be.

A szeptember 16-án, a budapesti Körcsarnokban megrendezett területi szabadfogású diákolimpiai Budapest bajnokságról jutottak be versenyzőink a hajdúszoboszlói országos döntőbe. Fiataljaink mint minden diákolimpián, így ezúttal is iskolájuk színeiben versenyeztek és küzdöttek a jobbnál jobb eredményekért. 

Szakosztályunkból ketten a finálé aranyérmét is megszerzeték. A 29 kilóban Zhytovoz Petro, míg az 50 kilóban Kosovics Márton bizonyult a kategória legjobbjának. Diák II-es csapatunkból további hét versenyző is dobogóra állhatott.

II. korcsoportos szabadfogású diákolimpia, Hajdúszoboszló

Aranyérmeseink: Zhytovoz Petro (29 kg), Kosovics Márton (50 kg).

Ezüstérmesünk: Felkai Bendegúz (38 kg).

Bronzérmeseink: Farkas Zsombor (29 kg), László Mózes (32 kg), Olasz Bende (32 kg), Barta Dominik (54 kg), Nagy Gergely (63 kg), Kis Mátyás (69 kg).

Kiesett versenyzőink: Kovács Barnabás (38 kg), Vincze Benedek (42 kg), Fábián Barna (58 kg).

A fiatal birkózópalánták mellett a juniorok is komoly megmérettetésen képviselték színeinket. A 2017. évi junior kötöttfogású országos bajnokságnak az esztergomi Pézsi Tibor Sportcsarnok adott otthont. Szakosztályunk hat versenyzővel állt rajthoz, akik közül a legnehezebbeknél Atkári Tamás döntőt birkózhatott, sőt, egy hajszálon múlt, hogy legyőzze az idei válogatottat, végül ezüstérmes lett. Harmadikként zárt a bajnokságon a szabadfogásból átlátogató Tóth Bendegúz, miután remek küzdelmeket vívott a 96 kilogrammos súlycsoportban, valamint körmérkőzések után ugyancsak bronzérmet vehetett át az 55 kilogrammos Balázs Barna is.

Junior kötöttfogású országos bajnokság, Esztergom

Ezüstérmesünk: Atkári Tamás (120 kg).

Bronzérmeseink: Balázs Barna (55 kg), Tóth Bendegúz (96 kg).

Ötödik helyezettünk: Starosciák Adrián (84 kg).

Kiesett versenyzőink: Molnár Tamás (84 kg), Racolta Eduárd (120 kg).

Megjelent: 77 alkalommal