Losonczi Ottó nyerte a fehérorosz U23-as vb-válogatót

Szakosztályunk junior Eb-ezüstérmes birkózója, ifjabb Losonczi Ottó Fehéroroszországban vett részt az ország U23-as kötöttfogású vb-válogatóján, ahol a 66 kilogrammosok között öt mérkőzést megnyerve aranyérmet szerzett!

A fehérorosz fővárostól, Minszktől 300 kilométerre, Vitebszkben vett részt felkészülési versenyen Losonczi Ottó. A nemzetközi megmérettetés a fehéroroszoknak egyben U23-as válogató verseny is volt a rohamosan közeledő világbajnokságra.

Ottó a tizenkilenc fős 66 kilós súlycsoportban öt mérkőzést birkózott. Az első körben egy hazai pályán versenyző birkózót győzött le 8-0 arányban, majd a második körben sérülés miatt kénytelen volt visszalépni ellene az ukrán riválisa. A negyeddöntőben 4-0-ra, majd az elődöntőben 8-0-ra újabb fehérorosz versenyzőket múlt felül büszkeségünk.

A fináléban az a junior Eb-ötödik fehérorosz Jurij Kankov következett, akivel Losonczi már jó párszor, többek között az isztambuli Eb-n, majd a salvadori vébén is megküzdött. Akkor is, valamint ezúttal is Ottó kezét emelhették a magasba (3-0).

A fehérorosz túra Ottó számára remek felkészítő verseny volt az őszi szezonra.

Megjelent: 65 alkalommal