Két hazai bajnokságon és egy nemzetközi versenyen birkóztunk

Mozgalmas hétvégét pihenhetett ki október 23-án, hétfőn az ESMTK Birkózó Szakosztálya. A hosszúhétvége során két hazai országos bajnokságon, valamint egy komoly nemzetközi viadalon is képviseltette szakosztályunk magát. A hétvége mérlege: 6 arany-, 4 ezüst- és 8 bronzérem!

Szentesen, a Papp László Városi Sportcsarnokban kezdtük meg  a hétvégét. Diák I-es korcsoportú birkózóinknak szabadfogású országos bajnokságot rendezett a helyi egyesület, ahol szép számmal képviseltette magát a magyar birkózás. A szombati viadalon 64 szakosztály, 198 birkózója próbált szerencsét, köztük kilenc pesterzsébeti legény.

Büszkeségeink közül többen kiemelkedő teljeítményt nyújtottak, mint példuál Fige Levente és Takács Zsolt is, mindketten aranyérmet vehettek át a verseny ünnepélyes eredményhirdetése során. Ugyancsak szépen birkózott, végül harmadikként zárt súlycsoportjában László Mózes, Felkai Bendegúz és Ónodi Sándor is. Az öt éremnek és Kovács Bence ötödik helyezésének köszönhetően szakosztályunk a csapatpontverseny harmadik helyén végzett.

Aranyérmeseink: Fige Levente (29 kg), Takács Zsolt (42 kg).

Bronzérmeseink: László Mózes (32 kg), Felkai Bendegúz (38 kg), Ónodi Sándor (76 kg).

Ötödik helyezettünk: Kovács Bence (54 kg).

Kiesett versenyzőink: Simon Bence (38 kg), Bucioaca André (50 kg), Nagy Márton (58 kg).

Kecskeméten ugyancsak szombaton a kadet szabadfogású férfi és női országos bajnokságnak adott otthont a Mercedes Kosárlabda Akadémia sportcsarnoka. A férfiak versenyében szakosztályunk is érdekelt volt, nyolc birkózónk küzdött a bajnoki címekért.

Az aranyérmet végül a 85 kilogrammos válogatott címeres mez tulajdonosa, Losonczi Dávid tudta megnyerni, magabiztos birkózással múlt mindenkit felül kategóriájában. Szintén közel járt a bajnoki cím megszerzéséhez Szőke Alex is. Kadet világ- és Eurpóa-bajnokunk ezúttal a 100 kilogrammosok között próbált szerencsét, a fináléban azonban legyőzőre talált, második lett.

A dobogó harmadik fokára is állhatott ESMTK-s versenyző, a még serdülőkorú Németh Milán és Mohl Richárd is érmet vehetett át Kecskeméten.

Szakosztályunk a csapatpontverseny harmadik helyén zárt.

Aranyérmesünk: Losonczi Dávid (85 kg).

Ezüstérmesünk: Szőke Alex (100 kg).

Bronzérmeseink: Németh Milán (54 kg), Mohl Richárd (100 kg).

Kiesett versenyzőink: Balázs Barna (58 kg), Varga Raul (69 kg), Horváth Zsolt (76 kg), Molnár Tamás (85 kg).

A hazai korosztályos országos bajnokságok mellett mint már oly sokszor, így ezen a hétvégén is érdekeltek voltunk egy nemzetközi versenyen. A vajdasági Magyarkanizsán 15 ország, közel 360 birkózója mérte össze tudását. A több korcsoportot felsorakoztató viadalon természetesen szakosztályunk is jelen volt, méghozzá tizenhárom fővel.

A fiatal csapat tagjai közül hárman is aranyérmet vehettek át. A gyermekeknél Kerecsanin Mátyás, a diákoknál pedig Jász Bálint és Zhytovoz Petro bizonyult súlycsoportja legjobbjának. Tehetséges birkózópalántáink további három-három ezüst- és bronzérmet zsebeltek be a határon túli városban.

Aranyérmeseink: Kerecsanin Mátyás (gyermek, 29 kg), Jász Bálint (diák II, 28 kg), Zhytovozo Petro (diák II, 30 kg).

Ezüstérmeseink: Segyó Marcell (gyermek, 32 kg), Kellner Laura (serdülő, 60 kg), Antaly Sándor (gyermek, 41 kg).

Bronzérmeseink: Perényi Barnabás (gyermek, 32 kg), Olasz Bende (diák II, 32 kg), Kekenj Norbert (serdülő, 75 kg).

Kiesett versenyzőink: Kádár Balázs (serdülő, 75 kg), Kádár Luca (serdülő, 60 kg), Kádas Zsombor (diák II, 42 kg), Kovács Olivér (diák, 46 kg).

Megjelent: 65 alkalommal