Ismét egy mozgalmas hétvégét tudhatunk magunk mögött

Egy-egy egyéni és csapat országos bajnokságon, valamint egy meghívásos gyermek versenyen is részt vett szakosztályunk az elmúlt hétvégén. Összesen negyvenhárom fiatal birkózónk küzdött szombaton és vasárnap a jobbnál jobb eredményért. Mérlegünk: 15 arany-, 6 ezüst- és 6 bronzérem, valamint egy csapatbajnoki második helyezés! 

Miskolc - Serdülő Országos Bajnokság

Mint az idei év legtöbb hétvégéjén, így ezúttal is rendesen foglalkoztatva voltak az ESMTK Birkózó Szakosztályának fiataljai. Csapatunk szombaton, Miskolcon az év egyik legfontosabb szabadfogású versenyén, a serdülő országos bajnokságon nyolc versenyzővel képviseltette magát. Mind a nyolcan a területi bajnokságon szereztek részvételi jogot a döntőre, ami alapvető elvárás volt mindannyiuktól.

A miskolci megmérettetésre is jó esélyekkel mentünk, hiszen korosztályos válogatottjaink a kötöttfogású birkózás mellett szabadfogásban is az élen járnak. Be is bizonyították ezt a srácok, Németh Milán, Tösmagi Attila, Birtalan Bendegúz és Mohl Richárd rendre nyerték meg mérkőzéseiket, végül mind a négyen a dobogó tetején végeztek.

Csodálatos eredmény ez már önmagában is, pláne a 100 kilogrammosok között versenyző Mohl Richárdtól, aki a döntőben az idei kadet Európa-bajnokság hetedik helyezettjét, egyik legnagyobb riválisát, a kecskeméti Ubornyák Csabát is legyőzte. Ebből is látszik, hogy aki szorgalmas, annak egyszer beérik a munka gyümölcse.

A négy bajnoki címhez Kekenj Norbert még nyert egy bronzot a 76 kilóban, ezzel a csapatpontversenyben ismét az élen végeztünk, megelőzve a házigazda Diósgyőrt és a Ferencvárost is.

  • Aranyérmeseink: Németh Milán (54 kg), Tösmagi Attila (58 kg), Birtalan Bendegúz (76 kg), Mohl Richárd (100 kg).
  • Bronzérmesünk: Kekenj Norbert (76 kg).
  • Kiesett versenyzőink: Matyi Vivien (46 kg), Molnár Botond (63 kg), Ecseki József (69 kg).

Baja - Popori Ottó Emlékverseny

Ugyancsak ezen a napon a legfiatalabbak Bajára utaztak, ugyanis most rendezték a 2017. évi nagyszabású Popori Ottó Emlékversenyt, Mogyi Kupát. Szakosztályunk ezúttal is a legmagasabb létszámmal, huszonöt fővel vett részt a meghívásos eseményen. A gyerekek nagyon ügyesen birkóztak és alkalmazták az edzéseken tanultakat, ennek eredményeképpen az érmek sem maradtak el. Az ünnepélyes eredményhirdetésnél tizenegy birkózónk aranyérmet vehetett át, valamint hat versenyzőnk ezüsttel, öt pedig bronzzal térhetett haza a Bács-Kiskun megyei városból. Szakosztályunk a huszonkét éremnek köszönhetően a csapatpontversenyben is az élen zárt, második lett a Ferencváros, harmadik pedig a Kiskunfélegyháza.

  • Aranyérmeseink: Bagoly Boldizsár (gyermek, 23 kg), Sánta Levente (gyermek, 26 kg), Felkai Balázs (gyermek, 29 kg), Segyó Marcell (gyermek, 32 kg), Antaly Sándor (gyermek, 35 kg), Szabó Borisz (gyermek, 38 kg), Kertész Dominik (gyermek, 46 kg), Farkas Zsombor (diák II, 29 kg), László Mózes (diák II, 32 kg), Felkai Bendegúz (diák II, 38 kg), Kádár Péter (serdülő, 76 kg).
  • Ezüstérmeseink: Kurdi Dániel (gyermek, 20 kg), Kerecsanin Mátyás (gyermek, 26 kg), Zalányi Botond (gyermek, 29 kg), Perényi Barnabás (gyermek, 32 kg), Soltész Patrik (gyermek, 46 kg), László Nikolett (diák II, 43 kg).
  • Bronzérmeseink: Vinklárik Dominik (gyermek, 23 kg), Horváth Botond (gyermek, 29 kg), Balogh Bence (gyermek, 42 kg), Kádár Zsombor (diák II, 42 kg), Szalai Márk (diák I, 46 kg).
  • Kiesett versenyzőink: Bagoly Bálint (diák II, 32 kg), Szalai Balázs (diák II, 35 kg), Horváth Koppány (diák II)

Az egyéni megmérettések mellett vasárnap már csapatban kellett teljesítenie szakosztályunknak. A 2017. évi utánpótlás csapatbajnokságnak Kaposvár adott otthont, amire végül 14 egyesület adta le a nevezését. Csapatunk a tavalyi évben második volt a korosztály csapatversenyén, így a 2016-os bajnok Doroggal kiemelést élvezhettek, azaz külön ágra kerültek.

A mieink sorsolást követően a felső ágon birkóztak, kezdésként a Szegedi VSE együttesét győzték le könnyedén, 29-3 arányban. A folytatásban az Abonyt és az Abaújszántót is legyőző Kecskeméti TE következett a döntőbe jutásért, ahol ugyancsak magabiztos győzelmet arattak a srácok, 20-10-el jutottak a fináléba.

A mindent eldöntő mérkőzésen a rivális Csepeli BC volt az ellenfél, mely a másik ágon a Dél-Zselicet, a Tatabányát és a Ceglédet verte meg. Csapatunk az első két súlycsoportban, az 50 és 54 kilóban nem tudott versenyzőt állítani, így versenyzőinknek tíz pontos hátrányból kellett harcolni a bajnoki címért. A hőn áhított aranyérmet sajnos most nem sikerült megnyernie legénységünknek, pedig sokáig hatalmas volt a csata, végül 22-17-re a Csepel győzött, szakosztályunk pedig kénytelen volt beérni az előkelő második helyezéssel.

Ezüstérmes csapatunk tagjai: Balázs Barnabás (58 kg), Vilhelm Richárd (63 kg), Varga Raul (69 kg), Horváth Zsolt (76 kg), Mester Milán (76 kg), Losonczi Dávid (85 kg), Molnár Tamás (85 kg), Szőke Alex (100 kg), Szilágyi Erik (100 kg), Orosz Tibor (+ 100 kg).

Megjelent: 64 alkalommal