Diák és junior országos bajnokságokon diadalmaskodtunk

A november 11-12-ei hétvége ismét az országos bajnokságokról szólt, ezúttal azonban egyéniben mérkőztek meg versenyzőink. A diák II-esek Dorogon, a juniorok pedig a fővárosban csaptak össze a szabadfogású országos bajnoki címekért. Mérlegünk: 5 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzérem!

 

Nem panaszkodhatunk, hiszen ezen a hétvégén is szépen teljesítettek birkózópalántáink. A diák II-es dorogi országos bajnokságra tizenhárom ESMTK-s fiatal jutott be a területi bajnokságról. Közülük mindannyian igyekeztek a lehető legjobb tudásuk szerint küzdeni a szőnyegen, ennek köszönhetően volt, aki egészen a dobogó tetejéig menetelt, ám volt olyan is, aki ezúttal idő előtt búcsúzni kényszerült a viadaltól.

Szerencsére többen is országos bajnoki címnek örülhettek, mint példuál Fige Levente, Olasz Bende és Kosovics Márton is. Mindhárman meggyőző birkózással jutottak a döntőbe, majd diadalmaskodtak vetélytársaikkal szemben. Szintén közel járt az aranyéremhez Zhytovoz Petro is, ám pechére épp csapattársával, Figével kellett megküzdenie a fináléban. Felkai Bendegúztól sem állt távol a dobogó legfelső foka, tehetségünk sokáig vezetett a fináléban, amikor egy pillanatra kihagyott, és végül két vállra fektette ellenfele.

Szakosztályunk három arany-, két ezüst- és négy bronzérem mellett egy ötödik helyezést is szerzett, amiknek köszönhetően a csapatpontversenyben toronymagasan az élen zárta a diák II-es szabadfogású országos bajnokságot.

Aranyérmeseink: Fige Levente (29 kg), Olasz Bende (32 kg), Kosovics Márton (50 kg).

Ezüstérmeseink: Zhytovoz Petro (29 kg), Felkai Bendegúz (38 kg).

Bronzérmeseink: Jász Bálint (29 kg), Máltsik Zsombor (58 kg), Nagy Gergely (63 kg), Kis Mátyás (69 kg).

Ötödik helyezettjeink: László Mózes (32 kg).

Kiesett versenyzőink: Kovács Barnbás (38 kg), Zóka Zétény (38 kg), Barta Dominik (54 kg).

Vasárnap sem maradtunk verseny nélkül. Junior birkózóink a szabadfogású bajnokságon képviselték szakosztályunk színeit, amit a Pénzügyőr SE szervezett a Kőér utcai kézilabdacsarnokban. Öt versenyzőnk közül hárman is döntőbe jutottak. Tóth Bendegúz egy súlycsoporttal feljebb is remekelt, esélyt sem adott ellenfeleinek, míg Orosz Tibor a 120 kilogrammosok között kellemes meglepetést okozott mindenki számára, végig verte a nem túl népes mezőnyt.

A 84 kilogrammosok között Losonczi Dávid is fináléba jutott, nagyot küzdött a házigazda Pénzügyőr büszkeségével, végül azonban pontozással kikapott, így kadetként lett ezüstérmes a junior korosztályban.

Szakosztályunk a csapatpontversenyben a PSE mögött a második helyen zárt.

Aranyérmeseink: Tóth Bendegúz (96 kg), Orosz Tibor (120 kg).

Ezüstérmesünk: Losonczi Dávid (84 kg).

Bronzérmesünk: Atkári Tamás (120 kg).

Kiesett versenyzőink: Balázs Barna (60 kg).

Megjelent: 53 alkalommal