Dupláztunk a csapatbajnokságon, külföldön nyertünk érmeket

2017.06.12. - A miskolci diák és serdülő kötöttfogású csapatbajnokság mellett Lengyelországban, Macedóniában és Grúziában is érdekeltek voltunk az elmúlt hétvégén. A mieink igencsak kitettek magukért, hiszen diák és serdülő csapatunk is országos bajnok lett, míg külföldről három éremmel tértek hazai büszkeségeink!

 

 

 

Remek hétvégét zártak a Budapest-csapatabajnokságon kvalifikációt szerző birkózóink a diák és serdülő országos döntőn. A miskolciak által megrendezett csapattalálkozókon szombaton a diák versenyzőink tizennyolc csapat közül bizonyultak a legjobbnak.

 

Birkózóink az adácsiakkal és az esztergomiakkal kerültek egy csoportba, ahonnan gond nélkül jutottak tovább az elődöntőbe. A dorogi és a fradi csapata már jóval erősebb ellenfeleknek bizonyultak, szakosztályunkat azonban ők sem tudták megállítani, a döntőbe jutottak fiataljaink.

 

Az aranyéremért folytatott csapattalálkozón a házigazdával, a Diósgyőri BC birkózóival néztek farkasszemet versenyzőink. Kiélezett, izgalmas mérkőzések után az ESMTK diák csapata érdemelte ki a bajnoki címet.

 

A diák bajnokcsapat: Fige Levente, Zsitovoz Petro, László Mózes, Olasz Bende, László Nikolett, Felkai Bendegúz, Zóka Zétény, Kovács Olivér, Kosovics Márton, Budai András, Máltsik Zsombor, Nagy Gergő, Kiss Mátyás, Kovács Bence, Barta Dominik.

 

A szombati napot vasárnap az eggyel idősebb korosztályban versenyző csapatunk koronázta meg. Fontos tudni, hogy serdülő csapatunk a Budapest-csapatbajnokságon “csak” a bronzéremig jutott, így szerzett indulási jogot a döntőre. Akkor a Csepeltől kikaptak versenyzőink, most pedig már rögtön a csoportmérkőzések során legyőzték őket, valamint még a Haladás VSE alakulatát is. Az elődöntőben sem volt sokkal könnyebb dolga birkózóinknak, azonban sem a diósgyőri, sem a dorogi csapat nem tudott megálljt parancsolni serdülő birkózóinknak. Jöhetett a döntő, ahol az ellenfél a másik ágról bejutó a Kertvárosi SE volt. A mieink meggyőző birkózással zsebelték be a serdülő bajnoki címet is.

 

A serdülő bajnokcsapat: Mányik Dávid, Takács Zsotl, Bucioaca André, Matyi Vivien, Kozma Bálint, Kosovics Ádám, Németh Milán, Nagy Márton, Tösmagi Attila, Molnár Botond, Ecseki József, Ónodi Sándor, Birtalan Bendegúz, Kekenj Norbert, Mohl Richárd.

 

Ezen a hétvégén is juott az egyéni versenyekből birkózóink számára. Igaz, ezúttal külföldön, nemzetközi versenyeken jeleskedtek a mieink.

 

Kadet szabadfogású válogatottjaink a lengyelországi Brzeg Dolny városában próbálhatták magukat ki a nemzetközi mezőnnyel szemben. A rangos, számos országot felvonultató viadalon a 85 kilogrammos Losonczi Dávid és a 76 kilogrammos Horváth Zsolt is előkelő helyen végzett. Dávidot ezúttal csak a fináléban tudták legyőzni, míg Zsolt a harmadik helyen zárta a megmérettetést.

 

A felnőttek is külföldön jártak. Nagy Mihály a grúziai Tbilisziben a magyar válogatott színeiben versenyezett a szabadfogású 86 kilogrammosok között. Misi egy győztes mérkőzésn után a nyolcaddöntőben 4-3 arányú vereséget szenvedett a szombathelyi Veréb Istvántól, aki a folytatásban sérülése miatt már nem versenyzett tovább, ezzel Misinek is véget ért a verseny.

 

Lagzi Kovács Bendegúz is a határon túl küzdhetett az elmúlt hétvégén. Macedóniában, Stipben rendeztek nemzetközi versenyt a szabadfogásúak számára, ahol Bendegúz két mérkőzést birkózhatott a 74 kilogrammosok között. Előbb egy bolgár nagyon nagy csatában, 17-16-ra legyőzte őt, majd a bronzcsatáért egy románt legyőzve a dobogó harmadik fokára állhatott fel birkózónk.

 
 
Megjelent: 150 alkalommal