Tösmagi ötödik a Gedzsa-emlékversenyen Szerbiában

2023.08.07. – Három nemzetközi versenyen, köztük egy utánpótláskorú világbajnokságon képviselték versenyzőink hazánk és szakosztályunk színeit.

Múlt hétvégén rendezték a lengyelországi Varsóban a hagyományos Ziolkowski-emlékversenyt, amelyen a magyar szabadfogású válogatott több versenyzője, így az U20-as Eb-bronzérmes Halidov Gamzatgadzsi is szőnyegre lépett.

Gamzat ezúttal a 65 kilogrammosok között próbált szerencsét, egy győztes mérkőzés mellett azonban kétszer kikapott, így idő előtt búcsúzni kényszerült a versenytől.

Rá néhány napra U17-es Európa-bajnoki bronzérmesünknek, Zsitovoz Petrónak sem úgy sikerült a nemzetközi megmérettetése, egészen pontosan a korosztály világbajnoksága, mint ahogyan azt eltervezte. Petro ugyanis a 48 kilogrammosok között elveszítette az U17-es Eb-címvédő orosszal szembeni nyolcaddöntőt, ezzel véget ért is számára a világbajnokság.

Múlt szombaton is szurkolhattunk erzsébeti birkózónak rangos nemzetközi versenyen. A harminchatodik alkalommal megrendezett Ljubomir Ivanovics Gedzsa-emlékversenyen ezúttal nyolc nemzet képviseltette magát, köztük a magyar válogatott színeiben U20-as Európa-bajnokunk, Tösmagi Attila is.

Tösi a kötöttfogású 77 kilogrammosok között győzelemmel kezdett, hiszen 2-1 arányban sikerült felül múlnia a fehérorosz Sujaj Mamedavot. A folytatásban azonban a világbajnoki címévdő kirgiz Akzsol Mahmudovval már nem bírt, 5-1-re alul maradt, majd sajnos a bronzcsatában a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Lévai Zoltán is legyőzte őt 3-1-re, így az előkelő ötödik helyen zárt Szeribában.

Megjelent: 109 alkalommal