Mányik Eb-győztes azerit verte a hazai vb-n

2021.07.26. – Három válogatott birkózónk képviselte szakosztályunk színeit a budapesti kadet birkózó-világbajnokságon, múlt héten.

Lezajlott a budapesti kadet birkózó-világbajnokság a Tüskecsarnokban. Az ESMTK Birkózó Szakosztálya női birkózásban, valamint kötöttfogásban volt érdekelt az elmúlt hét során.

A lányoknál a szamokovi kadet Európa-bajnokságon bronzérmet szerző László Nikolett ölthette magára a címeres mezt. Niki a 46 kilogrammosok között selejtezni kényszerült, ám sajnos akció nélküli mérkőzésen 1-1-el kikapott a román Nicoleta Bajantól. A folytatásban az azeri legyőzte a románt, ami Niki versenyének végét jelentette a Tüskecsarnokban.Hétvégén már a kötöttfogású srácok voltak érdekeltek a hazai rendezésű világbajnokságon. A 60 kilogrammosok között az Eb-ezüstérmes Lévai Leventét is legyőző Mányik Dávid képviselte a magyar színeket.

Dávid nagyon erős sorsolást kapott, hiszen rögtön a regnáló Európa-bajnokkal, az azeri Farid Khalilovval kezdett a nyolcaddöntőben. Büszkeségünk 2-1-re vezetett az azeri ellen, amikor a hajrában fantasztikus négypontos csípődobással kétvállra fektette az azeri bajnokot.

Jöhetett a negyeddöntő, ahol ismét nagyot küzdött Mányik, a későbbi bronzérmes grúzt 1-0-s állásnál azonban nem küldték vissza parterre-helyzetbe, így sajnos 4-0-s grúz győzelem született.

Harmadik erzsébeti érdekeltségünk a 65 kilogrammos Takács Zsolt volt. Taki a selejtezőben rögtön egy orosz Magomed Jarbilovval kellett megmérkőzzön, aki sajnos rövidre zárta az összecsapást, 10-1 arányban diadalmaskodott és mivel a folytatásban kikapott az indiaitól, így Zsolti idő előtt búcsúzott a világbajnokságtól.

Megjelent: 127 alkalommal