Két pesterzsébeti birkózó minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságán

2018.10.29. - Szakosztályunk két versenyző révén volt érdekelt az október végi, budapesti birkózó-világbajnokságon. Asarin Roman kettőt, Sleisz Gabriella egyet birkózott a Papp László Budapest Sportarénában.

 

Minden idők legnagyobb birkózó-világbajnokságát rendezte Magyarország Budapesten. Az október 20-tól 28-ig tartó csúcseseményen az ESMTK Birkózó Szakosztálya két erzsébeti versenyzőnek is szurkolhatott.

 

Asarin Roman már rögtön a második versenynapon, vasárnap szőnyegre léphetett a szabadfogású férfi 65 kilogrammosok között. Roma a 31 fős mezőnyben borzasztó erős sorsolást kapott, a selejtezőben az idei Ázsia-játékok győztesével, az india Bajranggal kellett összecsapnia.

 

Roma igencsak jól küzdött, vezetett is az ázsiaival szemben, végül fordulatos mérkőzésen 10-6-ra kikapott. Az india azonban a döntőig meg sem állt, így birkózónk a vigaszágra került.

 

Másnap a dél-koreai Li-vel kellett megküzdenie Asarinnak. A mérkézésen ezúttal sem tanúsított alárendelt szerepet versenyzőnk, végül azonban 9-5-ös pontozásos vereséget szenvedett, ezzel véget ért számára a 2018. évi budapesti birkózó-világbajnokság.

 

Október 23-án, kedden már a nők versenye zajlott, ahol szakosztályunk négyszeres Eb-ötödik helyezettje, Sleisz Gabriella ölthette magára a magyar címeres mezt.

 

Gabi a 65 kilogrammosok között Asarinhoz hasonlóan erős sorsolást kapott. Első ellenfele a nyolc közé jutásért a későbbi bronzérmes japán Gempej volt. Sleisz az első menetben még többnyira megtudta fékezni az ázsiai támadásait, a második két percben azonban felőrölte ellenfele és 8-0-ra legyőzte. A folytatásban Gempejt a későbbi világbajnoki finn birkózó verte meg, ezzel Gabi versenye idő előtt véget ért a Papp László Budapest Sportarénában.

Megjelent: 246 alkalommal