A Kruj Iván Sportcsarnokban fogadtuk az UWW alelnökét, az Orosz Birkózó Szövetség elnökét, Mikhail Mamiashvilit

2018.10.19. -  A 2018. október 20-28. között, Budapesten megrendezendő Felnőtt Világbajnokság apropóján Magyarországra látogatott a Nemzetközi Birkózó Szövetség alelnöke, az Orosz Birkózó Szövetség elnöke, Mikhail Mamiashvili. Ha már hazánkban járt, Szakosztályunk elnöke, Losonczi Ottó baráti meghívására meglátogatta az ESMTK Birkózó Szakosztály csütörtök délutáni edzését.

Mikhail Mamiashvili 1988-ban, 30 évvel ezelőtt aranyérmet szerzett a szöuli olimpián, éppen a Magyar Birkózó Szövetség mostani alelnökét, Komáromi Tibort legyőzve. 3x Európa-bajnoknak és 3x Világbajnoknak mondhatja magát, éppen ezért hatalmas megtiszteltetés volt Szakosztályunknak, hogy ellátogatott a Kruj Iván Sportcsarnokba.

Természetesen érkezésekor birkózóink díszsorfalat álltak a tiszteletére, valamint felhúztuk Magyarország, Oroszország, Pesterzsébet és az ESMTK zászlaját. Közösen hallgattuk meg az Orosz Himnuszt, majd egyesével minden birkózónk egy kézfogással köszöntötte az UWW alelnökét.  Mikhail Mamiashvili ezután személyesen köszöntötte birkózóinkat, ahol elmondta nekik, hogy hogyan jutott a csúcsra, és ha kitartóan küzdenek egyszer ők is ott állhatnak az olimpiai dobogó tetején. Külön megköszönte Losonczi Ottónak azt az áldozatos munkát, amelyet a Szakosztályért végez, megteremtve ezzel minden körülményt nekik, hogy sikeresek lehessenek.

Szakosztályunk elnöke, Losonczi Ottó igazi hungarikumokkal próbált kedveskedni alelnök úrnak, volt olyan ajándék, melyet Mikhail úgy fogadott el, hogy csakis úgy hajlandó felbontani, hogyha legközelebb Oroszországban jár Szakosztályunk elnöke, akkor közösen bontják majd fel.

Ezután Losonczi Ottó körbevezette vendégét a Kruj Iván Sportcsarnokban, amelyen lenyűgözve nézett körbe az UWW alelnöke.

Az este egy közös vacsorával folytatódott. Reméljük ez a találkozás egy hosszú barátság kezdete az ESMTK Birkózó Szakosztálya és Mikhail Mamiashvili között. A következő találkozó Moszkvában lesz esedékes.

Megjelent: 305 alkalommal