Hírek

Losonczi és Szőke is ezüstérmes a BOK-csarnokban

Losonczi és Szőke is ezüstérmes a BOK-csarnokban

Két ezüstérmet nyert szakosztályunk a Polyák Imre–Varga János-emlékversenyen.

Magyarországon rendezték meg a párizsi olimpia főpróbáját, az UWW idei második rangsorversenyét, a Polyák Imre–Varga János-emlékversenyt.

Szakosztályunkat három kötöttfogású versenyző képviselte, mindhárman vasárnap, a rangsorverseny zárónapján voltak érdekeltek.Mányik Dávid viadala sajnos idő előtt véget ért, hiszen rögtön vereséget szenvedett az olimpiai bajnok, világbajnok kubai Orta Sancheztől, ám mindeközben sérülést is szenvedett, így kénytelen volt feladni a versenyt.

Losonczi Dávid és Szőke Alex azonban szenzációsan menetelt. Dávid a 87 kilogrammosok között a dél-koreai Lee-t, a kazah Turszinovot, majd az iráni Mahmoodit is magabiztos birkózással győzte le, míg Alex a 97 kilogrammosoknál az iráni Habibzare ellen mutatott be meggyőző teljesítményt.

Az elődöntőben Losonczi épp azzal a török Ali Cengizzel került össze, akivel gyakorlatilag együtt lett világbajnok, hiszen őt tusolta be anno Belgrádban a vb-döntőben, amit végül nem ütöttek le az azóta már eltiltott bírók.

Most azonban sors megismételte önmagát, Dávid pontosan ugyanabból a szituációból fektette kétvállra a törököt, mint amiből tavaly Szerbiában tette, most azonban nem hezitáltak a bírók, ráadásul Cengiz sem próbált meg kifordulni, tus lett a véget, Losonczi döntőbe került.

Hozzá hasonlóan Alex is fináléba jutott, neki azonban az U20-as vb-ezüstérmes hondurasi elleni elődöntője elmaradt, hiszen pánamerikai riválisa visszalépett ellene a döntőbe jutásért.

Így tett az esti döntőknél Losonczi Dávid is, aki már hosszú hetek, hónapok óta bajlódik az állán egy sérüléssel, ugyanis felszakadt a bőr, amit meg kellett varrni, ezért elővigyázatosságból visszalépett az Eb-győztes bolgár Novikov elleni finálétól.

Alex azonban birkózott, méghozzá az olimpiai bronzérmes, világ- és Ázsia-bajnok iráni Szaravi ellen, ahol nagyjából négy percig partiban is volt, végül azonban levitte őt riválisa, 3-1-es iráni győzelem született, Szőke pedig ezüstérmes lett.

Ugyancsak ezen a hétvégén rendezték meg az U15-ös korosztály számára a Vaszil Szajmenov kötöttfogású nemzetközi versenyt a bulgáriai Szamokovban, ahol szakosztályunkat az U15-ös Eb-ötödik Antaly Sándor képviselte.

Sanyi a görög, moldovai, északmacedón, szerb és bolgár versenyzőket felvonultató emlékversenyen a 68 kilogrammos súlycsoportban 20 serdülőkorú birkózó közül bizonyult a legjobbnak.

ESMTK Birkózó Szakosztály

Az ESMTK Birkózó Szakosztály az elszántság, a küzdelem és kitartás színtere, ahol kiváló edzők vezetésével és csapatmunkával támogatjuk birkózóinkat a siker elérésében. Minden egyes nap közösen dolgozunk az egyéni fejlődésért, a csapat győzelmeiért!