Hírek

Bajnok lett az U12-es csapatunk

Bajnok lett az U12-es csapatunk

Országos egyéni és csapatbajnokságon, valamint gálaversenyen birkóztak szakosztályunk fiataljai június közepén. A hétvége mérlege: 12 arany-, 11 ezüst- és 9 bronzérem!

Hazai környezetben rendeztük meg a 2024. évi U12-es szabadfogású csapatbajnokságot. A szezon első felének utolsó csapatversenyén összesen huszonnégy korosztályos együttes képviseltette magát.

Fiataljaink kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, hiszen a Dunaújvárost, a Kanizsát, a Dorogot és a BVSC-Zuglót is könnyedén győzték le a döntőbe vezető úton. A folytatásban a finálé következett, ahol a másik ágról a Csepeli BC érkezett ellenfélül. Növendékeink esélyt sem adtak a szomszédos kerültieknek, 46-1-es győzelmet arattak, bajnoki címet szereztek.

U12-es bajnokcsapatunk: Csuka Levente Márk, Gaál Martin Tibor, Hinkel János Márton, Horváth Lóránt, Horváth Olivér, Ispán Nimród Attila, Marawai Abdullah, Marcinkovics-Kovács Bende, Molnár Hunor, Mészáros György, Olasz Vencel, Ramyar Daryan Krisztián, Rékasi Márkó, Sebestyén Dániel, Soltész Attila, Szabó Patrik.

Szintén vasárnap rendezték meg a miskolci Egyetemi Körcsarnokban a serdülőkorúak szabadfogású és női országos bajnokságát. Birkózóink közül Kurdi Dániel a 38, Koch Máté pedig a 41 kilogrammos döntőt birkózhatta, ott azonban mindkét sportolónk vereséget szenvedett.

A dobogó harmadik fokára három erzsébeti is felállhatott, Varga Daniella és Csuka Letícia mellett Kiss Bulcsú is bronzérmes lett.

Az U15-ös országos bajnokságon elért eredményeink:
46 kg: 3. Varga Daniella
54 kg: 3. Csuka Letícia
38 kg: 2. Kurdi Dániel
41 kg: 2. Koch Máté
44 kg: 3. Kiss Bulcsú
62 kg: 5. Sánta Levente
Kiesett: Molnár Tamara (50 kg), Antaly Sándor (75 kg).

 

ESMTK Birkózó Szakosztály

Az ESMTK Birkózó Szakosztály az elszántság, a küzdelem és kitartás színtere, ahol kiváló edzők vezetésével és csapatmunkával támogatjuk birkózóinkat a siker elérésében. Minden egyes nap közösen dolgozunk az egyéni fejlődésért, a csapat győzelmeiért!