Hírek

Molnár Tamara és Soltész Patrik is országos bajnok

Molnár Tamara és Soltész Patrik is országos bajnok

Három országos bajnokság mellett két nemzetközi versenyen is részt vettek fiataljaink június első hétvégéjén. A hétvége mérlege: 2 arany-, 2 ezüst- és 6 bronzérem!

Sűrű hétvégével indult szakosztályunk számára a június, hiszen két nap alatt összesen öt versenyen vettünk részt fiataljainkkal.

A serdülőkorú srácok néhány héttel a korosztály Európa-bajnokságát követően Cegléden, a kötöttfogású országos bajnoki címekért léptek szőnyegre. Növendékeink közül végül a kontinensbajnokságon ötödik Soltész Patrik szerzett országos bajnoki címet a 85 kilogrammosok között, de egy ezüst- és négy bronzérmet is nyert csapatunk, amely így összesítésben az élen zárt.

U15-ös eredményeink:
38 kg: 3. Kurdi Dániel
41 kg: 3. Koch Máté
44 kg: 3. Kiss Bulcsú
44 kg: 4. Hluskó István
57 kg: 2. Sánta Levente
62 kg: 3. Felkai Balázs
85 kg: 1. Soltész Patrik
Kiesett: Váradi Schüszter Alexander (41 kg), Erszény Csanád (48 kg), Vinklárik Dominik (57 kg), Gerhauser Vilmos (57 kg), Zalányi Botond (75 kg), Balogh Bence (+ 85 kg).

Mindeközben az U17-es és U20-as válogatottban is érdekelt volt szakosztályunk, hiszen Kertész Dominik a horvátországi Porecben, a László testvérek pedig a romániai Bukarestben birkóztak.

Dominik a 80 kilogrammosok között remekül küzdött, bronzérmet szerzett a kilenc országot felvonultató nemzetközi versenyen, míg Mózi épphogy lecsúszott a dobogóról, ötödik lett a 63 kilogrammos súlycsoportban.

Porecben elért eredményünk:
80 kg: 3. Kertész Dominik

Bukarestben elért eredményeink:
63 kg: 5. László Mózes
Kiesett: László Nikolett (55 kg).

A nyár első hétvégéjén a lányok sem maradhattak ki a versenyzésből, az U11-ese és U13-asok Szigetváron mérték össze tudásokat az országos bajnokságon. Szakosztályunk a két korosztályban összesen három érmet, egy-egy aranyat, ezüstöt és bronzot nyert Baranya vármegyében. Az országos bajnoki címet Molnár Tamara érdemelte ki, miután mindhárom ellenfelét magabiztosan győzte le az 54 kilogrammosok között.

U11-es eredményünk:
50 kg: 2. Somogyi Alma

U13-as eredményeink:
46 kg: 3. Varga Daniella
54 kg: 1. Molnár Tamara

 

ESMTK Birkózó Szakosztály

Az ESMTK Birkózó Szakosztály az elszántság, a küzdelem és kitartás színtere, ahol kiváló edzők vezetésével és csapatmunkával támogatjuk birkózóinkat a siker elérésében. Minden egyes nap közösen dolgozunk az egyéni fejlődésért, a csapat győzelmeiért!