Hírek

Három bajnokunk lett az U20-as kötöttfogású OB-n, FTC // 2024. május

Három bajnokunk lett az U20-as kötöttfogású OB-n, FTC // 2024. május

Tízből három súlycsoportban is erzsébeti birkózó nyerte a 2024. évi U20-as kötöttfogású országos bajnokságot. A hétvége mérlege: 3 arany-, 1-ezüst- és 4 bronzérem!

Az FTC Sportcsarnok adott otthont az U20-as kötöttfogású országos bajnokságnak, amelyen szakosztályunk is komoly erőket képviselt. Tíz versenyzőnk közül kilencen is éremért birkózhattak múlt szombaton, ráadásul hárman aranyérmet is szereztek.

U17-es Európa-bajnoki bronzérmes birkózónk, Zsitovoz Petro nem sok esélyt adott ellenfeleinek az 55 kilogrammos súlycsoportban. Első három mérkőzését látványos birkózást bemutatva, technikai tussal nyerte meg, majd a negyedik, mindent eldöntő csatában 2-1-es pontozással bizonyult ismét jobbnak az U17-es Eb-ezüstérmes angyalföldi Tótok Péternél.

A felnőtt Európa-bajnokságot is megjárt Mányik Dávid hasonló teljesítményt nyújtott a 67 kilogrammosok között. Birkózónk három összecsapást nyert meg fölényesen, megérdemelten lett újfent országos bajnok.

Csapatunk harmadik aranyérme sem volt igazán nagy veszélynek kitéve, hiszen Kovács Olivér a 87 kilogrammos súlycsoportban szintén remekül menetelt. Tehetségünk négy mérkőzést is megnyert, megérdemelten állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

 

Országos bajnokaink mellett további öt versenyzők is érmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetés során. Valamint a kötöttfogású csapatpontversenyben élen zárt küldöttségünk, Zsitovoz Petrót pedig a legtechnikásabb versenyzőnek választották meg.

Kötöttfogású eredményeink:
55 kg: 1. Zsitovoz Petro
60 kg: 3. Olasz Bende
63 kg: 3. László Mózes
63 kg: 3. Garanyi Sándor
63 kg: 5. Farkas Márk
67 kg: 1. Mányik Dávid
72 kg: 3. Felkai Bendegúz
87 kg: 1. Kovács Olivér
Kiesett: Jász Bálint (63 kg).

Női eredményünk:
55 kg: 2. László Nikolett

ESMTK Birkózó Szakosztály

Az ESMTK Birkózó Szakosztály az elszántság, a küzdelem és kitartás színtere, ahol kiváló edzők vezetésével és csapatmunkával támogatjuk birkózóinkat a siker elérésében. Minden egyes nap közösen dolgozunk az egyéni fejlődésért, a csapat győzelmeiért!