Hírek

Antaly és Soltész is ötödik az U15-ös Eb-n

Antaly és Soltész is ötödik az U15-ös Eb-n

Antaly Sándor és Soltész Patrik révén két ötödik helyezéssel zártuk az U15-ös Európa-bajnokságot.

Az év első korosztályos kontinensbajnokságának a görögországi Lutraki adott otthont. A serdülőkorú, tehát az U15-ös magyar válogatottban négy pesterzsébeti tehetség is helyet kapott, akik közül ketten is éremért birkózhattak.

A 68 kilogrammos Antaly Sándor pénteken francia, spanyol és izraeli ellenfeleit legyőzve egészen az elődöntőig jutott, ott azonban orosz vetélytársától 4-0-ra kikapott, így kénytelen volt beérni a szombati bronzmérkőzéssel.

A 85 kilogrammos Soltész Patrik ugyan vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot, a nyolcaddöntőben 4-2-re kikapott román ellenfelétől, ám mivel legyőzője döntőbe jutott, ő a vigaszágon javíthatott. És javított is, hiszen két olasz birkózót felülmúlva kiharcolta a bronzmérkőzésen való részvételt.

Másnap mindkét birkózónk nagyon közel állt a dobogóhoz, Sanyit azonban az örmény Hovenjan 3-1-re, Patrikot pedig az azeri Mutallinov 5-4-re győzte le, ezzel mindkét birkózónk ötödik lett.

Szakosztályunkból Kurdi Dániel és Felkai Balázs is magára ölthette a címeres mezt, azonban mindkettő idő előtt búcsúzni kényszerült a görögországi kontinensviadaltól.

ESMTK Birkózó Szakosztály

Az ESMTK Birkózó Szakosztály az elszántság, a küzdelem és kitartás színtere, ahol kiváló edzők vezetésével és csapatmunkával támogatjuk birkózóinkat a siker elérésében. Minden egyes nap közösen dolgozunk az egyéni fejlődésért, a csapat győzelmeiért!