Hírek

Tösmagi Attila bronzérmes az U23-as Európa-bajnokságon

Tösmagi Attila bronzérmes az U23-as Európa-bajnokságon

Szakosztályunk U20-as Európa-bajnoka sérült ujja ellenére is szépen teljesített a bakui U23-as Európa-bajnokságon.

Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezik meg idén az U23-as korosztály Európa-bajnokságát, melyen szakosztályunk birkózója, az U20-as Európa-bajnok Tösmagi Attila is szőnyegre lépett.

Tösi a 77 kilogrammosok között próbált szerencsét, ahol rögtön egy kellemetlen, U23-as Eb-bronzérmes némettel mérkőzött meg. Nem ez volt büszkeségünk leglátványosabb mérkőzése, de végül 1 kitolással sikerült megszereznie a győzelmet.

Jöhetett a cseh a második fordulóban, aki ellen mindössze 25 másodpercre volt szüksége Ludinak, hogy egy aláfordulást követően kétvállra fektesse.Következett a negyeddöntő, ahol az U20-as vb-ezüstérmes törökkel nézett farkasszemet Attila. Versenyzőnk az első menet után még vezetett is, akciót azonban nem tudott végrehajtani lentről, végül 5-2 arányban vereséget szenvedett.

Másnap a bronzcsatában az U20-as Eb-bronzérmes grúz volt az ellenfél, ahol Tösi már egy egészen új taktikát választott. Nem küldte le ellenfelét, hanem végig állásból támadta, és milyen jól döntött. A grúz szó szerint azt sem tudta, hol van, akkora iramot diktált neki Ludi, ami végül eredményben is megmutatkozott, 5-1-es magyar győzelem született.

Tösmagi Attila tehát U23-as Európa-bajnoki bronzérmes lett!


Gratulálunk!

ESMTK Birkózó Szakosztály

Az ESMTK Birkózó Szakosztály az elszántság, a küzdelem és kitartás színtere, ahol kiváló edzők vezetésével és csapatmunkával támogatjuk birkózóinkat a siker elérésében. Minden egyes nap közösen dolgozunk az egyéni fejlődésért, a csapat győzelmeiért!