Mányik Dávid bronzérmes Törökországban

2024.03.19. – Erzsébeti érem is született a törökországi Antalyában megrendezett „Bajnokok” U20-as nemzetközi versenyen.

A nagymúltú Yasar Dogu és Vehbi Emre nemzetközi viadalt követően két korosztályos megmérettetést is rendezett Antalyában a Török Birkózószövetség.

Szakosztályunk a magyar válogatott és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia által több versenyzővel is érdekelt volt a számos országot felvonultató eseményeken.

Az U17-es korosztályban az up-válogatott Olasz Bendéért szoríthattunk, aki első mérkőzését azeri vetélytársával szemben még hozni tudta, a második fordulóban azonban a kazah riválissal már nem bírt, kikapott és ezzel búcsúzni is kényszerült a versenytől.

Néhány nappal később ugyanitt próbált szerencsét az U20-as mezőny is, ahol a felnőtt Eb-t megjárt Mányik Dávid kötöttfogásban, az U20-as Eb-ezüstérmes Bazsó Adolf pedig szabadfogásban lépett szőnyegre.

Dávid a 67 kilogrammosok között versenyzett, két török birkózóval küzdött meg Antalyában. Az első mérkőzésen ellenfele egy négypontos akcióval meglépett, majd Mányik egy zónaszéli szituációban szépített, a bírók végül nem adták meg a két pontot neki, végül pontozással kikapott.

A bronzcsatában azonban sikerült javítani, egy újabb törökkel csapott össze, aki ellen akciódús birkózást sikerült hoznia, végül kétvállal győzött, harmadik helyen zárt.

432385710 828549515981508 9163373098770172939 nMindeközben Adolfnak sajnos ezúttal nem jött ki a lépés, igaz, pechére a grúzok Európa-bajnoki bronzérmese személyében igencsak erős versenyzőt kapott az első fordulóban. Nehézsúlyú birkózónk igyekezett akciózni, de a különböző szituációkból végül a grúz jött ki mindig jobban, Adolf versenye így idő előtt véget ért Törökországban.

Ugyancsak az elmúlt hétvégén rendezték meg az U17-es Refik Memisevics Brale-emlékversenyt a vajdasági Szabadkán. Szakosztályunkat a kötöttfogású 71 kilogrammos Kovács Barnabás révén volt érdekelt a tizenegy nemzetet felvonultató UWW-viadalon.

Barna súlycsoportjának első mérkőzését hozni tudta, a második fordulóban azonban már legyőzőre talált, ezzel kiesett a versenyből.

Megjelent: 139 alkalommal