Másodikak lettünk az NB I-es csapatbajnokságon

2023.11.09. – Ezüstérmet szerzett férfi csapatunk a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián megtartott NB I-es csapatbajnokságon.

Négy év után egy egészen új lebonyolítási rendszerrel ismét visszatért a felnőtt csapatbajokság. A nyolc csapatos versenyen természetesen szakosztályunk is érdekelt volt, amely a sorsolásnál a Cegléddel, a Kertvárossal és a Ferencvárossal került egy csoportba.

Birkózóink az oda- és visszavágós felállásban is rendre jól teljesítettek, mindhárom csapatot egyaránt 10-2-re múlták felül a délutánba nyúló előcsatározások során.

A program rövid szünet után az ünnepélyes megnyitóval folytatódott, amelynek keretein belül a belgrádi olimpiai kvalifikációs világbajnokság érmeseit, így a második helyezett Losonczi Dávidot is elismerésben részesítette a birkózószövetség.

Mint ismert, Dávid igencsak megkérdőjelezhető bírói döntések köszönhetően maradt alul a törökkel szembeni döntőben, a magyar szövetség ennek érdekében a világbajnoki címért járó pénzjutalmat adta át büszkeségünknek, ezenfelül az olimpiai kvóta megszerzéséért külön elismerésben részesült.

A megnyitót előbb a bronzmérkőzések, majd a döntők követték a KIMBA-n. Szakosztályunk a fináléban a Budapesti Honvéddal mérkőzött meg, ám sajnos kisebb sérülések miatt nem tudta legerősebb csapatát kiállítani a Honvédekkel szemben, így 10-2-re kikapott, ezüstérmes lett.

Az ezüstérmes csapat tagjai: Olasz Bende, Farkas Zsombor, Rafael Dániel (vendégjátékos), Zsitovoz Petro, Mányik Dávid, Tösmagi Attila, Felkai Bendegúz, Kuramagomedov Murad (vendégjátékos), Takács Zsolt, Kovács Olivér, Mester Milán, Nemes Viktor, Losonczi Dávid, Szilágyi Erik, Szőke Alex, Bazsó Adolf, Majoros Ármin Mózes.

bhse bajnokcsapat esmtk ftc 2023

Megjelent: 374 alkalommal