Zsitovoz, Laky és Szuromi is országos bajnok!

2023.04.11. – Jól sikerült szakosztályunk számára a húsvéti hétvégén megrendezett U15-ös szabadfogású és női országos bajnokság. A hétvége mérlege: 3 arany-, 1 ezüst- és 5 bronzérem!

Kiskunfélegyházán, a városi sportcsarnokban közel 250 serdülőkorú birkózó sorakozott fel az idei szabadfogású és női országos bajnokságra, amely a válogatottságért folyó harc egyik állomásaként szerepel a versenynaptárban. A címeres mez idén mindenki számárú különösen fontos, hiszen júliusban Magyarország rendezheti az U15-ös Európa-bajnokságot.

Szakosztályunk természetesen kötöttfogásban jóval esélyesebbként pályázik a válogatottságokra, de szabadfogásban és női birkózásban is komoly csapattal képviseltette magát az országos bajnokságon.

A fiúk közül Szuromi Lacika nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt, négy győztes mérkőzés után megérdemelten állhatott fel a 41 kilogrammos dobogó legmagasabb fokára. Szintén döntőt birkózhatott a 62 kilóban Antaly Sándor, ám ott dorogi riválisa sajnos diadalmaskodott felette, így kénytelen volt beérni az előkelő második helyezéssel. A két finalistánk mellett öten bronzérmet vehettek át Félegyházán, így a csapatpontversenyben első helyezettek lettek fiaink.

Szabadfogású eredményeink:
41 kg: 1. Szuromi László
48 kg: 3. Sánta Levente
52 kg: 3. Bagoly Boldizsár
52 kg: 3. Felkai Balázs
62 kg: 2. Antaly Sándor
75 kg: 3. Kertész Dominik
85 kg: 3. Soltész Patrik
Kiesett: Viklárik Dominik (44 kg), Horváth Botond (48 kg), Zalányi Botond (52 kg), Marcinkovics-Kovács Keve (75 kg).

Női birkózásban százszázalékos teljesítményt nyújtottak fiataljaink. Zsitovoz Mária fölényes birkózással győzött a 46 kilóban, míg Laky Ajna négy körmérkőzéséből hármat is kétvállal nyert meg és lett országos bajnok.

Női eredményeink:
46 kg: 1. Zsitovoz Mária
62 kg: 1. Laky Ajna

Megjelent: 128 alkalommal