Losonczi Dávid világbajnoki bronzérmes!

2022.09.11. – Szenzáció a javából! Losonczi Dávid elképesztő teljesítményt nyújtva bronzérmet szerzett a belgrádi felnőtt birkózó-világbajnokságon.

A kőkemény munka mindig kifizetődik! Ezt Losonczi Dávid példája is tökéletesen igazolja, hiszen évek óta nagyon nagy mennyiségű munkát végez el a felnőtt válogatottal és most élete első felnőtt világversenyén rögtön dobogóra állhatott.Dávid a belgrádi világbajnokságon a 30 fős 87 kilogrammos súlycsoport felső ágára sorsolt, ahol selejtezni kényszerült az idei budapesti Európa-bajnokság ezüstérmesével, a román Ojoggal.

Magabiztos győzelem után jöhetett az olimpiai ötödik egyiptomit legyőző dél-koreai Kim, majd a kirgiz Turszinov a nyolcad- és negyeddöntőben, mindkét esetben technikai tussal végződött az összecsapás.

A szombat esti elődöntőben a tokiói olimpia bronzérmese, a világ- és többszörös Európa-bajnok grúz származású szerb Zurabi Datunasvili következett ellenfélül. Az elődöntő óriási csatát hozott és egy igencsak kétes bírói ítéletet, ami sajnos megpecsételte a mérkőzés kimenetelét, 4-3-ra győzött a szerb, Dávid pedig bronzmeccses lett.

A harmadik helyért az Eb-bronzérmes németet legyőző vb-ezüstérmes svéd Kessidis igyekezett megnehezíteni Dávid dolgát, de végül csak két pontig jutott a rivális, míg Losonczi harcos birkózásának köszönhetően összesen hatot gyűjtött és világbajnoki bronzérmet szerzett.

Losonczi Dávid felnőtt válogatottban való debütálásán tehát már rögtön bronzérmet szerzett a világbajnokságon, ami nem mindennapi teljesítmény!

Megjelent: 163 alkalommal