Csapatpontversenyt nyertünk a diák I-es bajnokságon

2022.02.21. – Szakosztályunk egy utánpótlásbajnokságon és egy felnőtt nemzetközi versenyen volt érdekelt február közepén. A hétvége mérlege: 2 arany- és 1 ezüstérem!

Kaposvár szomszédságában található Somogyjádon került lebonyolításra múlt vasárnap a diák I-es korosztály szabadfogású országos bajnoksága.

A viadalra szakosztályunk a területi bajnokságról kilenc birkózóval kvalifikált az országos bajnokságra, ahol végül három érmet sikerült begyűjteni.

Fiataljaink közül a 63 kilogrammos Antaly Sándor, valamint a 76 kilogrammos Soltész Patrik állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára, miután egyikük sem talált legyőzőre súlycsoportjban.

Küldöttségünk az egyéni eredményeknek köszönhetően a csapatpontversenyben a harmadik Dél-Zselicet, valamint a második Kiskunfélegyházát megelőzve az első helyen zárt.

Eredményeink:
29 kg: 5. Kurdi Dániel
38 kg: 5. Vinklárik Dominik
38 kg: 2. Zsitovoz Mása
63 kg: 1. Antaly Sándor
76 kg: 1. Soltész Patrik
Kiesett: Horváth Botond (42 kg), Bagoly Boldizsár (46 kg), Felkai Balázs (46 kg), Zalányi Botond (54 kg).

Az elmúlt napokban került megrendezésre a rangos és hagyományos Dan Kolov-Nikola Petrov-emlékverseny Bulgáriában, melyen szakosztályunk három birkózóval volt érdekelt.

A kötöttfogásúak között a 72 kilogrammos Tösmagi Attila ugyan vereséggel kezdte a megmérettetést, ám mivel legyőzője, Fritsch Róbert döntőbe jutott, így Tösi a vigaszágon folytathatta.

Ott sikerült is megnyernie első összecsapását, sőt, a másodikon is már-már úgy tűnt, hogy ő diadalmaskodhat, azonban a riói olimpia bronzérmese, a grúz Bolkvadze elleni összecsapáson érdekes körülmények között 4-4-gyel végül az ellenfél, a tavalyi Európa-bajnok győzött.

A 130 kilogrammos, még szintén csak juniorkorú Bazsó Adolf a selejtezőben algériait múlt felül, a negyeddöntőben viszont már nem bírt a román színekben versenyző Berei Lénárddal, ami egyben a verseny végét is jelentette számára.

Sajnos a szabadfogású 86 kilogrammos Mester Milánnak sem tartott sokáig a bulgáriai emlékverseny. Junior vb-bronzérmesünk a nyolcaddöntőben 9-8-as mérkőzésen kikapott az indiaitól és mivel legyőzője nem jutott döntőbe, így idő előtt búcsúzni kényszerült.

Megjelent: 171 alkalommal