Losonczi Dávid döntős az U23-as világbajnokságon

2021.11.01. – Szenzációs hétfőt tudhat maga mögött szakosztályunk junior Európa-bajnoki ezüstérmes birkózója, Losonczi Dávid, miután három győztes mérkőzéssel bejutott a belgrádi világbajnokság döntőjébe.

Nem túlzás azt állítani, hogy szakosztályunk számára jobban talán nem is indulhatott volna az U23-as világbajnokság Belgrádban.

A nyitónapon rögtön junior Európa-bajnoki ezüstérmesünkért, a 87 kilogrammos Losonczi Dávidért izgulhattunk, aki a súlycsoport felső ágára sorsolt.Dávid kezdésként a junior Eb és kadet vb-ezüstérmes moldovai Gabriel Lupascóval találta szemben magát, akit már az első menetben technikai tussal múlt felül. Ehhez elengedhetetlent volt a lendületes birkózás, valamint parterre-helyzetből a kiváló pörgetések.

Jöhetett a negyeddöntőben az észtet 1-1-gyel legyőző finn Sihtola, aki ellen versenyzőnk újfent remekelt, igaz, egy pörgetésben alul maradt, azonban ez sem okozott problémát, már az első három percben elérte a technikai tusos különbséget jelentő 10-2-es végeredményt.

Kis pihenő után 18 órakor kezdetét vették a nyitónap súlycsoportjainak elődöntői, melyben természetesen Dávid is érdekelt volt, méghozzá az ifi Eb-ötödik lengyel Szymonowicz ellen.

A mérkőzés úgy alakult, ahogy a magyar küldöttség eltervezte, hiszen két kiléptetéssel már rögtön az elején vezetéshez jutott Dávid, sőt, egy levitellel már a szünetben 5-0-ra vezetett. A második félidőben sem hagyott alább Losonczi irambirkózása, ennek eredményeképpen ismét őt látták aktívabbnak a bírók, így az eredmény 6-0-ra módosult, amivel Dávid világbajnoki döntőbe jutott.

A kedd esti (18 óra) fináléban az a felnőtt Eb-bronzérmes, U23-as Európa-bajnok orosz Alekszandr Komarov következik, aki a másik ágon iráni, indiai, kazah és grúz vetélytársait is legyőzve jutott el a döntőbe.

Szakosztályunk kedden a 72 kilogrammosok között a junior Eb-második Tösmagi Attila révén is érdekelt lesz. Tösi a selejtezőben finnel fog megmérkőzni.

Megjelent: 171 alkalommal