Losonczi Dávid ezüstérmes Rómában

2021.03.06. – Az év első UWW-rangsorversenyén a kötöttfogású 87 kilogrammosok között Losonczi Dávid az előkelő második helyen zárt.

 

A magyar kötöttfogású válogatott tagjaként szakosztályunk junior Eb-ezüstérmes versenyzője, Losonczi Dávid is részt vett a római Matteo Pellicone-emlékversenyen, melyen 14 nemzet képviseltette magát kötöttfogásban.

Dávid a 87 kilogrammosok között az alsó ágra sorsolt, ami alapján selejtezni kényszerült volna, ám az amerikai Patrick Martinez nem állt ki ellene, így mérkőzés nélkül győzött.

A második fordulóban ismét egy amerikai birkózó következett, a már tokiói olimpiai kvótát szerző Joe Rau volt az ifjabbik Losonczi ellenfele, akit 10-1 arányban sikerült felül múlnia, így már is bejutott a súlycsoport elődöntőjébe.

Ott az Európa-bajnoki ezüstérmes, vb-ötödik orosz Behan Ozdojevvel nézett farkasszemet büszkeségünk. A mérkőzés nem indult kedvezően, hiszen Dávidot látták passzívabbnak a bírók, ezért lentről kellett védekeznie, ám az orosz kétszer is megpörgette és ezzel 5 ponttal meglépett.

Birkózónk nem adta fel, küzdött, hajtott tovább, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az orosz úgy elfáradt, hogy gyakorlatilag azt csinált vele Dávid, amit csak akart. Előbb egy négy pontos akcióval indított, amit az oroszok challenge után kettőre módosítottak a bírók, majd többször is kiléptette őt a szőnyegről, végül 8-5-re győzött.

Bravúr a javából, így már készülhetett is a fináléra, ahova a másik ágról a junior világ- és Európa-bajnok Takács István jutott be. A döntő sajnos 4-1-es Takács győzelmet hozott, így Dávid kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.

Megjelent: 178 alkalommal