Szőke Alex címeres mezt érő ezüstérme!

2021.02.14. – Szakosztályunk eddigi legeredményesebb versenyzője, Szőke Alex ezúttal sem hazudtolta meg magát, remek birkózással ezüstérmet szerzett a tatai nemzetközi versenyen.

 

Az év első hazai válogatója nemzetközi tesztversennyé nőtte ki magát, hiszen a rohamosan közeledő európai olimpiai kvalifikációs torna miatt számtalan ország birkózója látogat Magyarországra, sőt, már az azt megelőző edzőtáborba is.

Így tehát a 18 ország, 150 sportolóját felvonultató viadalon küzdhettek szakosztályunk versenyzői is a válogatott mezért, amelyben legfőképpen Szőke Alex volt érdekelt, miután a 97 kilogrammosok között a világbajnok Kiss Balázzsal és az U23-as vb-győztes Szilvássy Erikkel kellett megküzdenie a címeres mezért.

A sors úgy hozta, hogy mindhárman megnyerték első mérkőzésüket, majd Kiss legyőzte Szilvássyt, míg eközben Alex magabiztosan verte a junior Európa-bajnok német Azizsirt. Alex a döntőbe jutásért tehát a 38 éves Kiss Baluval küzdött volna meg, ám a BVSC-Zugló világbajnoka bokasérülés miatt nem tudott kiállni a mérkőzésre, ezzel birkózónk a fináléba jutott.

Az aranycsatában a grúz származású, immáron olasz színekben versenyző Európa-bajnoki ezüstérmes, junior-világbajnok Nikoloz Kakelashvilivel nézett farkasszemet Szőke, ahol kiélezett csatában, de végül az olasz győzött. Alex így kénytelen volt beérni az előkelő második helyezéssel, ami a válogatott mezt jelentette számára.

Eközben Losonczi Dávid, Losonczi Ottó és Tösmagi Attila is szőnyegen állt. Négyük közül azonban csak Dávid tudott mérkőzést nyerni, a nyolcaddöntőben litván ellenfelét technikai tussal múlta felül, majd a folytatásban kikapott az olimpiai bronzérmes némettől, ami a verseny végét jelentette számára.

Ottó nem bírt az Európa-bajnok némettel az első fordulóban, majd a vigaszágon a lengyeltől is vereséget szenvedett, míg Tösmagi Attilát a selejtezőben az Eb-második szerb győzte le.

Megjelent: 214 alkalommal