Gyertyagyújtással emlékeztünk Tóth Bendegúzra

2020.06.05. – Elhunyt szakosztályunk egyik legnagyobb tehetsége, Tóth Bendegúz. Emlékére közös gyertyagyújtással emlékezett meg csapatunk.

Június 4-én tragikus hirtelenséggel elment egy ifjú tehetségünk, egy ígéretes birkózónk, a mi Tóth Bendegúzunk.

Péntek este szakosztályunk tagja egy-egy mécsessel a kezükben a Kruj Iván Sportcsarnokban gyülekeztek, hogy megemlékezzenek példaképükről, a sportból, tanulásból és életvitelből is kitűnő sporttársukról, Bendéről.

In Memoriam Tóth Bendegúz (1997-2020.06.04.)

2020. június 4-én, délután megrendülten értesültünk róla, hogy megállt egy ifjú szív, ami még csak most kezdte volna bontogatni felnőtté válásának szárnyait, tele célokkal, reményekkel. Örökre eltávozott egy csiszolatlan gyémánt, de csak a földi élettől vett búcsút, mert mi, akik ismertük, soha nem feledjük, velünk marad a mindennapjainkban örökre! Hiszen csak az hal meg, akit elfelejtenek, örökké él az, akit szeretnek!

Az ESMTK Birkózó Szakosztályának reménysége, emblematikus alakja, csupaszív – lélek ember volt, keressük a szavakat, az okokat, a miérteket..., de nincsenek!!!!!!

Osztozunk szülei, testvérei, barátnője, rokonai mély és felfoghatatlan gyászában.Pest megyei Gombán született Bende, birkózópályafutása Monoron kezdődött, majd a Kőbánya sc színeiben versenyzett, 2012 óta tartozott az ESMTK családjához.Életerős, céltudatos, intelligens, jó humorú, önzetlen, végtelenül szerény, tisztaszívű ember, a Testnevelési Egyetem tanulója volt.

Élete során a sportban mindig mindenért nagyon keményen meg kellett küzdenie, soha nem adta fel, úgy ahogy most is küzdött az utolsókig, de a mennyei atyának szüksége volt egy ilyen tiszta emberre és megához szólította. Küzdött akkor is, amikor igazságtalanság ére, ugyanúgy beleállt a munkába és még keményebben harcolt, hogy bizonyítson.

Egy példát szeretnék kiemelni: a Magyar Birkózó Szövetség egykori szakmai alelnöke, nem hagyta jóvá indulását a felnőtt világbajnokságon. Hiába nyerte meg Bende sorra a válogató versenyeket, félretéve az általa jóváhagyott válogatási elveket, Hatos Gábort nevezte a vb-re. Bendének lehetősége lett volna megmérkőzni Hatos Gabival, de meghajolva a sportnagyság előtt, tisztelete jeléül nem állt ki válogatózni Hatossal, azt mondta, neki még lesz esélye a következő vb-re kijutni.

Hetekkel ezelőtt ő is átesett a COVID-19 vírus fertőzésen, amikor meggyógyult rögtön elment vérplazmát adni, hogy segítsen embertársain.

Elment egy csillag, aki itt hagyta nekünk örökül szerénységét, alázatát, hitét, tiszteletét, szeretetét, végtelenül tiszta lelkét...

A magyar szabadfogású birkózás 97 kilós súlycsoport örökös bajnoka vagy Tóth Bendegúz!!!!!

„Csodás valóság voltál, s most utolérhetetlen álom lettél!”

Megjelent: 458 alkalommal