Koszorúzás Trianon emlékére

2020.06.03. - Szakosztályunk is részt vesz június 4-én, csütörtökön délután a Pesterzsébet Önkormányzata által rendezett megemlékezésen, koszorúzáson az országzászlónál.

 

esmtk trianon kep

Kedves Szülők, Birkózók!

Magyarország történelmének legtragikusabb eseményének az évfordulója lesz holnap. Száz évvel ezelőtt, 1920. június 4-én írták alá az I. Világháborút lezáró Trianoni békeszerződést, amelyben Magyarország területének több, mint 2/3-át elcsatolták, ezzel pedig hazánk lakosságának több, mint 50%-a szomszédos országokba kényszerült.

Nincs a világon még egy olyan nemzet, amelynek az állampolgárai, ha bárhol is átlépik az országhatárukat, a saját népük veszi körül őket.

A Trianoni békeszerződés Magyarország egyik legnagyobb tragédiája. Az Uniós csatlakozás, valamint a külhoni magyaroknak biztosított állampolgárság valamelyest enyhített ezen a tragédián. Több, mint 20 éve, Pesterzsébeten, a Helsinki út és a Kossuth Lajos utca sarkán országzászlót építettünk Trianon emlékére.

2020. június 4-én, csütörtökön, 16:30-kor Pesterzsébet Önkormányzata megemlékezéssel egybekötött koszorúzást tart az országzászlónál, ahol az ESMTK Birkózó Szakosztálya is elhelyezi a koszorúját.

Kérjük azokat a birkózókat, akinek lehetősége van, hogy ESMTK gálamelegítőben vegyen részt az évforduló alkalmából történő megemlékezésen.

Köszönettel:
Losonczi Ottó

ESMTK Birkózó Szakosztály Elnöke

Megjelent: 624 alkalommal