Három nap alatt, három hazai megmérettetés

2019.11.11. – Mozgalmas hétvégén vannak túl szakosztályunk fiatal birkózói, hiszen pénteken a serdülők, szombaton pedig a diák I-esek küzdöttek a diákolimpiai bajnoki címekért, míg vasárnap az utánpótlás csapott össze csapatbajnokság keretein belül. A hétvége mérlege: 2 arany-, 5 ezüst- és 3 bronzérem!

A hosszúhétvége Szigetszentmiklóson kezdődött meg pénteken, ahol a serdülők ezúttal szabadfogásban mérték össze tudásukat a 2019. évi diákolimpián.

Szakosztályunk öt birkózóval próbált szerencsét a viadalon, akik közül Takács Zsolt és Kovács Olivér is fináléba birkózta magát. A döntőt sajnos egyiküknek sem sikerült megnyerni, mindketten ezüstéremmel tértek haza a diákolimpiai bajnokságról. 

Serdülő eredményeink:
57 kg: 2. Takács Zsolt
62 kg: 2. Kovács Olivér
Kiesett: Mányik Dávid (57 kg), Kosovics Ádám (62 kg), Kovács Bence (68 kg).

Másnap ugyancsak fellobbant a diákolimpiai láng, méghozzá Hajdúszoboszlón, ott azonban az eggyel fiatalabb korosztály, a diák I. feszült egymásnak. Birkózópalántáink remekül teljesítettek a Hajdúságban, hiszen tizenegy fiatal közül kilencen is éremért birkózhattak.

A végső győzelmet a 35 kilogrammos Zhytovoz Petro, valamint a + 85 kilogrammos Kis Mátyás szerezte meg, mindketten kiválóan teljesítettek, diákolimpiai bajnoki címet ünnepelhettek.

A csapat többi tagja sem szomorkodhatott, összesen három ezüst- és három bronzérem mellett egy ötödik helyezés is született.

Diák I-es eredményeink:
35 kg: 1. Zhytovoz Petro
35 kg: 2. Farkas Zsombor
38 kg: 3. Olasz Bende
46 kg: 3. Kovács Barnabás
50 kg: 2. Felkai Bendegúz
58 kg: 2. Garamvölgyi Róbert
63 kg: 5. Vincze Benedek
69 kg: 3. Kosovics Márton
+ 85 kg: 1. Kis Mátyás
Kiesett: Horváth Koppány (42 kg), Máltsik Zsombor (76 kg).

A hétvégét Dunaharasztin zárta együttesünk, ahol a 2019. évi utánpótlás szabadfogású csapatbajnokságot rendeztek meg a Csepeli Birkózó Club.

Szakosztályunk a tizenhat csapatból álló mezőnyben magabiztos meneteléssel jutott a fináléba. A mieink kezdésként legyőzték a Ceglédet, majd az Abonyt, végül az elődöntőben a Budapesti Honvédot is. Az aranyéremért folytatott csatában igencsak kiegyenlített volt a küzdelem, végül azonban a rendező Csepeli BC 25-13-ra jobbnak bizonyult, így alakulatunk az ezüstérmet érdemelte ki.

Ezüstérmes csapatunk tagjai: Ábele Péter, Vaskó Krisztián, Németh Milán, Petenykó Viktor, Petenykó András, Rékasi Sándor, Deák Zoltán, Tösmagi Attila, Horváth Gyula, Varga Raul, Kovács Nikolasz, Laky Levente, Kádár Péter, Kekenj Norbert, Szilágyi Erik, Mohl Richárd.

Megjelent: 553 alkalommal