Szlovákiában, Svédországban és Kaposváron versenyeztünk

2018.02.19. - Bizonyára senki sem lepődik meg, ha azt állítjuk, hogy szakosztályunk egyszerre ismét több versenyen volt érdekelt az elmúlt hétvégén. Birkózóink két nemzetközi versenyen, valamint három hazai minősítési versenyen szerepeltek, méghozzá nem is akárhogy. Csapatunk összesen 7 arany-, 8 ezüst- és 6 bronzéremmel zárta a hétvégét!

A szlovák-magyar határtól mindössze alig 50 kilométerre lévő Naszvad városában rendezték meg a 2018. évi Jégtörő Mátyás utánpótlás nemzetközi kupát, ahol szakosztályunk is szép számmal képviseltette magát. A mieink közül voltak, akik az U23-as válogatott kerettel utaztak a szomszédos országba, hiszen ez amolyan felkészítő verseny is volt a korosztály számára.

 

Junior Eb-ezüstérmes büszkeségünk, ifjabb Losonczi Ottó hozta is azt, amit elvártunk tőle, esélyt sem adva ellenfeleinek nyerte meg a 67 kilogrammos súlycsoportot az U23-asok között. A fiatalok is kitettek magukért, a diák II-eseknél Zhytovoz Petro és Kertész Dominik is a dobogó tetejére állhatott, míg további öt ezüst- és három bronzérmet zsebeltünk be szombaton. A csapatpontversenyben pedig az előkelő második helyen végeztünk.

 

Aranyérmeseink: Zhytovoz Petro (diák II, 32 kg), Kertész Dominik (diák II, 50 kg), Losonczi Ottó (U23, 67 kg).

Ezüstérmeseink: Felkai Balázs (gyermek, 29 kg), Mohl Richárd (kadet, 100 kg), Losonczi Dávid (U23, 82 kg), Birtalan Bendegúz (kadet, 85 kg), Szalai Balázs (diák II, 36 kg).

Bronzérmeseink: Sánta Levente (gyermek, 29 kg), Zalányi Botond (gyermek, 32 kg), Kellner Laura (kadet, 65 kg).

Negyedik, ötödik helyezettjeink: Bagoly Boldizsár (gyermek, 25 kg), Kiss Levente (diák II, 36 kg).

Kiesett versenyzőink: Vinklárik Dominik (gyermek, 25 kg), Horváth Botond (gyermek, 29 kg).

 

 

Ugyancsak rangos nemzetközi viadalon léphetett szőnyegre válogatott birkózónk, Sleisz Gabriella. Svédországban, a Klippan Lady Open az UWW rangsorversenyének számít, ahol Gabi a 65 kilogrammosok között próbált szerencsét. Sajnos a viadal nem úgy sikerült számára, ahogy szerettük volna, mindössze egy mérkőzést birkózott, vereségének köszönhetően idő előtt búcsúzni kényszerült a versenytől.

 

Eközben természetesen Magyarországon sem állt meg az élet. A serdülőknek két napos monstrum versenyt rendeztek Kaposváron. Szombaton a kötöttfogásúak és a lányok majdnem háromszázan gyűltek össze és küzdöttek a válogatott címeres mezért. Szakosztályunkból erre és egyben a győri Európa-bajnokságon való indulásra jó eséllyel pályázik több versenyzőnk is. Ezúttal László Nikolett, Matyi Vivien és Takács Zsolt nem talált legyőzőre, mindhárman aranyérmet szereztek súlycsoportjukban, ezzel nagy lépést tettek a válogatottság felé. Csapatunk két ezüst- és egy bronzérmet is elhozhatott a két szakág küzdelmeiről. Kötöttfogásban végül a csapatpontverseny harmadik helyét csíptük el.

Aranyérmeseink: László Nikolett (39 kg), Matyi Vivien (46 kg), Takács Zsolt (44 kg).

Ezüstérmeseink: Kovács Olivér (48 kg), Kekenj Norbert (75 kg).

Bronzérmesünk: Mányik Dávid (44 kg).

Ötödik helyezettjeink: Hörcsöki Kamilla (46 kg), Mészáros Róbert (68 kg).

Kiesett versenyzőink: Simon Bence (41 kg), Kosovics Ádám (52 kg), Bucioaca André (52 kg), Nagy Márton (57 kg), Vaszilcun Oleg (57 kg), Gazda Zoltán (62 kg), Fige László (62 kg), Ecseki József (68 kg), Ónodi Sándor (75 kg).

 

Vasárnap már a szabadfogásúak valamivel kevesebben voltak, tizenegy súlycsoportban százhatvankilencen mérték össze tudásukat. A mieink közül Kekenj Norbert kiemelkedően teljesített, így megnyerte a 75 kilogrammosok versenyét, míg ezüst- és bronzszínű éremből is jutott, sőt, három darab ötödik helyezéssel a fogásnem csapatpontversenyének a második helyén zártunk.

 

Aranyérmesünk: Kekenj Norbert (75 kg).

Ezüstérmesünk: Takács Zsolt (44 kg).

Bronzérmeseink: Mányik Dávid (44 kg), Ábele Péter (44 kg).

 

Ötödik helyezettjeink: Simon Bence (41 kg), Nagy Márton (57 kg), Fige László (62 kg).

 

Kiesett versenyzőink: Kovács Olivér (48 kg), Kozma Bálint (57 kg), Bucioaca André (57 kg), Gazda Zoltán (62 kg), Mészáros Róbert (68 kg), Ónodi Sándor (75 kg).

 

TOVÁBBI KÉPEK A VERSENYEKRŐL

Megjelent: 591 alkalommal