Hírek

Mányik Dávid bronzérmes Törökországban

Mányik Dávid bronzérmes Törökországban

Erzsébeti érem is született a törökországi Antalyában megrendezett „Bajnokok” U20-as nemzetközi versenyen.

A nagymúltú Yasar Dogu és Vehbi Emre nemzetközi viadalt követően két korosztályos megmérettetést is rendezett Antalyában a Török Birkózószövetség. Szakosztályunk a magyar válogatott és a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia által több versenyzővel is érdekelt volt a számos országot felvonultató eseményeken.

Az U17-es korosztályban az up-válogatott Olasz Bendéért szoríthattunk, aki első mérkőzését azeri vetélytársával szemben még hozni tudta, a második fordulóban azonban a kazah riválissal már nem bírt, kikapott és ezzel búcsúzni is kényszerült a versenytől.

Néhány nappal később ugyanitt próbált szerencsét az U20-as mezőny is, ahol a felnőtt Eb-t megjárt Mányik Dávid kötöttfogásban, az U20-as Eb-ezüstérmes Bazsó Adolf pedig szabadfogásban lépett szőnyegre.

Dávid a 67 kilogrammosok között versenyzett, két török birkózóval küzdött meg Antalyában. Az első mérkőzésen ellenfele egy négypontos akcióval meglépett, majd Mányik egy zónaszéli szituációban szépített, a bírók végül nem adták meg a két pontot neki, végül pontozással kikapott.

A bronzcsatában azonban sikerült javítani, egy újabb törökkel csapott össze, aki ellen akciódús birkózást sikerült hoznia, végül kétvállal győzött, harmadik helyen zárt.

Mindeközben Adolfnak sajnos ezúttal nem jött ki a lépés, igaz, pechére a grúzok Európa-bajnoki bronzérmese személyében igencsak erős versenyzőt kapott az első fordulóban. Nehézsúlyú birkózónk igyekezett akciózni, de a különböző szituációkból végül a grúz jött ki mindig jobban, Adolf versenye így idő előtt véget ért Törökországban.

Ugyancsak az elmúlt hétvégén rendezték meg az U17-es Refik Memisevics Brale-emlékversenyt a vajdasági Szabadkán. Szakosztályunkat a kötöttfogású 71 kilogrammos Kovács Barnabás révén volt érdekelt a tizenegy nemzetet felvonultató UWW-viadalon.

Barna súlycsoportjának első mérkőzését hozni tudta, a második fordulóban azonban már legyőzőre talált, ezzel kiesett a versenyből.

ESMTK Birkózó Szakosztály

Az ESMTK Birkózó Szakosztály az elszántság, a küzdelem és kitartás színtere, ahol kiváló edzők vezetésével és csapatmunkával támogatjuk birkózóinkat a siker elérésében. Minden egyes nap közösen dolgozunk az egyéni fejlődésért, a csapat győzelmeiért!