Az U20-as bajnokságon és a Kiskun-kupán birkóztunk

2023.05.22. – Két hazai viadalon ölthették magukra a pesterzsébeti szerelést szakosztályunk birkózói az elmúlt hétvégén. A hétvége mérlege: 15 arany-, 7 ezüst- és 5 bronzérem!

Szombaton a szabadfogású és női, míg vasárnap a kötöttfogású U20-as bajnokságnak adott otthont a tatabányai Földi Imre Sportcsarnok. Szakosztályunk mindhárom szakágban érdekelt volt juniorkorú birkózóival.

Versenyzőink közül szombaton az U15-ös Eb-bronzérmes Matyi Vivien, valamint az U20-as Eb-ezüstérmes Bazsó Adolf egyaránt magabiztos győzelmet aratott súlycsoportjában.

Vivi az 53 kilogrammosok között elsőként az U17-es vb-bronzérmes újpesti Kapuvári Liliánát múlta felül 6-4-es pontozással, míg második ellenfele, a tatabányai Joós Bianka már nem állt ki ellene, így megérdemelten lett országos bajnok.

Adolf a 125 kilogrammosok versenyében két 10-0-s győzelemmel jutott a fináléba, ahol a ferencvárosi riválisát 9-0-ra kétvállra fektette és újfent országos bajnok lett.

Másnap a kötöttfogásúaknál is volt aranyérmesünk, méghozzá Mányik Dávid révén, aki a 63 kilogrammosoknál mind a négy körmérkőzését megnyerte Tatabányán.

U20-as eredményeink:

Szabadfogás:
125 kg: 1. Bazsó Adolf

Női birkózás:
53 kg: 1. Matyi Vivien

Kötöttfogás:
55 kg: 3. László Mózes Ádám
63 kg: 1. Mányik Dávid
72 kg: 5. Felkai Bendegúz Attila
77 kg: 2. Kovács Olivér József

Ezen a hétvégén nemcsak a juniorok, hanem a legkisebbek, a gyerekek és a diákok is szőnyegre léptek. Ők a Kiskunfélegyházán megrendezett meghívásos Kiskun-kupán jeleskedtek és összesen huszonkettő érmet, köztük tizenkettő aranyat nyertek.

Kiskunfélegyházán elért eredményeink:

Aranyérmeseink: Hluskó Ferenc András, Horváth Olivér, Marcinkovics-Kovács Zekő, Gégény Zsombor, Ramyar Daryan Krisztián, Koch Máté, Olasz Vencel, Hluskó István János, Marcinkovics-Kovács Bende, Ispán Nimród Attila, Gaál Martin Tibor, Rékasi Márkó.

Ezüstérmeseink: Molnár Csenge, Kiss Bulcsú, Erszény Csanád, Csuka Levente Márk, Bogárdi Barnabás, Balog Hunor Benedek.

Bronzérmeseink: Horváth Lóránt, Molnár Hunor, Gerhauser Vilmos Bendegúz, Varga Daniella.

Ötödik helyezettjeink: Mészáros György, Botos Gergely Balázs.

Megjelent: 117 alkalommal