Egy arany- és egy bronzérem a hazai csapatbajnokságokról

2023.05.30. – Diák I-es birkózóink bajnokok lettek, míg az U15-ösök az előkelő harmadik helyen zárták a hétvégi hazai rendezésű szabadfogású csapatbajnokságokat.

Nem akármilyen hétvégén vannak túl szakosztályunk ifjú birkózói. A diák I-es korosztály szombaton megsemmisítő vereséget mért Magyarország valamennyi szakosztályára a szabadfogású csapatbajnokságon.

Ifjú tehetségeink a Dorogi Atlétikai Clubot 54-0-ra, a Téglagyári Birkózó Sportegyesületet 52-0-ra, a Csepeli Birkózó Clubot 53-1-re, majd a fináléban a Kertvárosi Sportegyletet 53-2-re múlták felül, így abszolút megérdemelten nyerték meg a 2023. évi diák I-es szabadfogású csapatbajnoki címet.

A bajnokcsapat tagjai: Mészáros György, Horváth Lóránt, Ramyan Daryan, Sebestyén Dániel, Olasz Vencel, Koch Máté, Kis Bulcsú, Váradi-Süsszler Alexander, Erszény Csanád, Hluskó István, Marinkovics-Kovács Bende, Botos Gergely, Csuka Levente, Gerhauser Bendegúz, Ispán Nimród, Kovács Márton, Zoltai Alex, Gaál Martin, Rékasi Márkó, Balogh Hunor.

Másnap az U15-ös korosztályban szintén érdekelt volt szakosztályunk. Az eggyel idősebbek már azért szorosabb csatákat vívtak ellenfeleikkel, de végül ők is dobogóra állhattak Pesterzsébeten.

Serdülőkorú fiaink elsőként a Kecskemétet múlták felül 28-10 arányban, ám a negyeddöntőben 23-19-es vereséget szenvedtek a későbbi ezüstérmes kiskunfélegyháziaktól. A folytatásban két sima és egy szorosabb győzelem következett a vigaszágon, egészen pontosan a BVSC-Zuglóval (45-0), a Kertvárossal (43-6) és a Cegléddel (24-22) szemben, így a bronzcsatában jöhetett a Csepeli BC, ahol 27-10-re ismét győzedelmeskedni tudtak a mieink.

A bronzérmes csapat tagjai: Kurdi Dániel, Szuromi László, Horváth Botond, Vinklárik Dominik, Felkai Balázs, Sánta Levente, Bagoly Boldizsár, Antaly Sándor, Kalina Balázs, Kertész Dominik, Marcinkovics-Kovács Keve, Balogh Bence, Soltész Patrik.

A Kruj Iván Sportcsarnokban megrendezett csapatversenyeket szakosztályunk elnöke, Losonczi Ottó sem hagyta szó nélkül:
„Történelmi vereséget mértünk a diák korosztályra. A magyar birkózás történetében még nem volt példa arra, hogy a diák csapatbajnokságon egy sportegyesület negyvennégy mérkőzéséből egyetlen egyet se veszítsen el. Arra meg végképpen nem volt példa, hogy ezeken negyvenegy tusgyőzelmet és három technikai tusos győzelmet arasson. Fantasztikus teljesítmény, melyhez mindenkinek gratulálok. A reggeli szöcskék eredményei kezdenek megmutatkozni. Remélem, hogy ez a nemmindennapi eredmény a gyerekeknek is önbizalmat ad, és újabb munkára serkenti őket. Láthatjátok és érezhetitek, hogy az elvégzett munka mindig meghozza a gyümölcsét. A serdülő csapatbajnokságon is jól szerepeltünk, de sajnos egy-két versenyzőnk önmagához képest alulteljesített, és a kritikus pillanatokban összenyomta őket a teher. Izgalmas mérkőzéseket láthattunk, gratulálok a bronzérmes srácoknak is.”

Ugyancsak ezen a hétvégén rendezték a román fővárosban, Bukarestben a Dumitru Pirvulescu és Vasile Iorga U20-as nemzetközi versenyt, amelyen szakosztályunkat az U15-ös Eb-bronzérmes Matyi Vivien képviselte.

Vivi a női 53 kilogrammosok versenyében éremért birkózhatott, ám sajnos a bronzcsatában kikapott, így kénytelen volt beérni az előkelő ötödik helyezéssel.

Megjelent: 330 alkalommal