Antaly Sanyi megnyerte a Fekete Gyémánt Kupát

2024.04.02. – U15-öseink a kötöttfogású Fekete Gyémánt Kupán, gyermek birkózópalántáink pedig a gádorosi Nyuszi-kupán versenyeztek március végén. A hétvége mérlege: 4 arany-, 4 ezüst- és 2 bronzérem!

Kilenc nemzet százötven birkózója lépett szőnyegre múlt szombaton Dorogon a városi sportcsarnokban megrendezett hagyományos Fekete Gyémánt Kupán. Az U15-ös kötöttfogású nemzetközi válogatóversenyen természetesen szakosztályunk is népes csapattal képviseltette magát.

Fiaink közül a legkiemelkedőbb teljesítményt a 68 kilogrammos Antaly Sándor nyújtotta, aki előbb szerb, majd lengyel vetélytársát múlta felül technikai tussal a döntőbe vezető úton, majd ott monori riválisa ugyan vezetett ellene, Sanyi mégis fordítani tudott, végül leléptetéssel győzött, aranyérmes lett.

A 38 kilogrammos Koch Máté és a 85 kilogrammos Soltész Patrik személyében további két döntősünk is volt az igencsak rangos megmérettetésen, végül azonban mindkét tehetségünk egy-egy lengyeltől szenvedett vereséget a fináléban.

Serdülőcsapatunk egyébként a legeredményesebb magyar klubként zárta a nemzetközi viadalt.

U15-ös eredményeink:
38 kg: 2. Koch Máté
41 kg: 5. Kiss Bulcsú
62 kg: 3. Felkai Balázs
68 kg: 1. Antaly Sándor
85 kg: 2. Soltész Patrik
Kiesett: Váradi Schüszler Alexander (38 kg), Kurdi Dániel (38 kg), Gerhauser Vilmos (57 kg), Sánta Levente (57 kg).

6dce459d 9410 428e a0cd 2b0f98cb2cc7Szintén ezen a hétvégén rendezték meg Gádoroson a hagyományos Nyuszi Kupa gyermekgálát, amin erzsébeti birkózópalánták is jeleskedtek.

Legifjabb birkózóink egytől egyig nagyon ügyesen küzdöttek, igyekeztek a tréningeken tanult technikákat alkalmazni és az edzői utasításokat betartani. Ennek eredményeképpen 3 aranyérem mellett két ezüstöt és egy bronzot is elhoztak Gádorosról a jövő bajnokai.

A gádorosi Nyuszi-kupán elért eredményeink:
Aranyérmeseink: Molnár Csenge, Nagy Benjámin, László Szabolcs.
Ezüstérmeseink: Szabó Gyula, Csider Tamás.
Bronzérmesünk: Szabó Levente.
Negyedik helyezettjeink: Farkas William, Horváth Sándor.

aIMG 20240330 142947

Megjelent: 384 alkalommal