Szeptember utolsó hétvégéje a csapatbajnokságoké volt

2016.09.27. - Szakosztályunk fiatal birkózói az elmúlt hétvégén három korosztályban is csapatbajnokságon vettek részt. Az utánpótlás korcsoportnak Dorogon került megrendezésre az országos csapatbajnoki döntő, míg a diák és serdülő versenyzőknek a BVSC-ban zajlott le a Budapest-csapatbajnokság. Szakosztályunk egy arany- és két ezüstéremmel zárta a csapattalálkozókat.

 

 

Szeptember utolsó hétvégéje ingencsak a csapatösszetartásról szólt, hiszen három csapatbajnokságon is helyt kellett állnia szakosztályunknak. A kadet és első éves junior versenyzők Dorogon, a városi sportcsarnokban küzdöttek az utánpótlás szabadfogású csapatbajnoki címért. Versenyzőink a Tatabányai SC (32-6), a Vasas SC (29-9) és a Ceglédi VSE (26-13) legyőzésével nagyon magabiztosan jutottak a döntőbe. A várvavárt fináléban azonban a kötöttfogású megmérettetéshez hasonlóan ismét a Dorog volt az ellenfelük, ráadásul hazai közönség előtt álltak fel a mieink ellen, igaz, az erzsébeti tábor is népes volt. Az aranyéremért való összecsapás nagyon kiélezett párharcnak indult, sokáig fej-fej mellett haladtak sportolóink a dorogiakkal, a hajrában azonban riválsaink elhúztak, végül 26-12-re arányban legyőztek csapatunkat. Az ESMTK Birkózó Szakosztálya ezzel a januári, kötöttfogású utánpótlás csapatbajnokságot követően, szabadfogásban is a másidik helyen zárt.

 

 

Utánpótlás csapatunk tagjai: Magnucz Richárd, Németh Márton, Egyed Balázs, Szenttamási Tamás, Bak Gergely, Mester Milán, Horváth Zsolt, Losonczi Dávid, Molnár Tamás, Szőke Alex, Ármán Márió.

 

 

Az utánpótlás versenyt megelőző napon a Tatai úton, a BVSC-birkózócsarnokában gyűltek ismét össze a csapatok, ezúttal azonban nem egyéniben, hanem csapatban kellett felmérniük tudásukat birkózóinknak. A diák és serdülő csapattalálkozón egyaránt öt-öt szakosztály képviseltette magát. A fiatalabb korosztályban birkózóink három győzelemmel és egy vereséggel a második helyen végeztek, mindössze egyetlen ponttal maradtak alul a Ferencvárosi TC alakulatával szemben. Az idősebbek között viszont veretlen maradt csapatunk, négy győztes összecsapást követően a dobogó tetejére állhattak fel birkózóink, ami egyben azt is jelentette, hogy mindkét korcsoportban bejutottak a mieink a ceglédi országos döntőbe.

 

Diák csapatunk mérkőzései:

ESMTK - Kertvárosi SE 35-12

ESMTK - UTE 47-5

FTC-ESMTK 27-26

ESMTK-Vasas SC 42-11
 

Diák csapatunk tagjai: Fige Levente, László Nikolett, Felkai Bendegúz, Mányik Dávid, Simon Bence, Takács Zsolt, Barna Dávid, Kovács Olivér, Bucioaca André, Kovács Bence, Katona Kristóf, Kosovics Márton, Nagy Márton, Kosovics Ádám, Máltsik Zsombor, Nagy Gergely, Ónodi Sándor, Tarjányi Tamás, Horchy Levente Hunor.

 

Serdülő csapatunk mérkőzései:

ESMTK-UTE 37-8

ESMTK-FTC 32-10

ESMTK-Csepeli BC 24-16

ESMTK-Kertvárosi SE 38-9
 

Serdülő csapatunk tagjai: Hörcsöki Kamilla, Szenttamási Róza, Matyi Vivien, Tösmagi Attila, Németh Milán, Nagy Rórbert, Nagy Dániel, Varga Raul, Molnár Botond, Ecseki József, Kreisz Ádám, Varsányi László, Birtalan Bendegúz, Kekenj Norbert, Hevesi Csongor, Szilágyi Erik, Fodor Kende, Bagosi János.

 

Gratulálunk és további sok sikert mindenkinek!

Megjelent: 532 alkalommal