Sűrű hétvégével indult a május

2023.05.08. – Az U17-es korosztály országos bajnokságai mellett egy saját rendezésű gyermek gálán, valamint korábban egy iráni nemzetközi viadalon is érdekeltek voltak szakosztályunk birkózói. A hétvége mérlege: 13 arany-, 7 ezüst- és 8 bronzérem!

A kadétok országos bajnokságaival indult a május. Szakosztályunk természetesen mindhárom szakág viadalán érdekelt volt, pláne, hogy a szombati, kötöttfogású viadalnak a Kruj Iván Sportcsarnok adott otthont.

A mieink közül végül négyen szereztek országos bajnoki címet. A lányoknál Huszár Regina, míg a kötöttfogású srácoknál Szuromi László, Zsitovoz Petro és Budai András vehetett át aranyérmet.

A többiek is szépen teljesítettek, volt, aki kötött- és szabadfogásban egyaránt dobogóra állhatott. Az U17-es bajnokságokon végül a következőképpen alakult a mérlegünk: 4 arany-, 3 ezüst- és 4 bronzérem, valamint kötöttfogásban első helyezés a csapatpontversenyben.

U17-es eredményeink:

Kötöttfogás:
45 kg: 1. Szuromi László
48 kg: 1. Zsitovoz Petro
55 kg: 3. László Mózes
60 kg: 5. Farkas Zsombor
71 kg: 2. Felkai Bendegúz
92 kg: 1. Budai András
110 kg: 5. Máltsik Zsombor
+ 110 kg: 2. Kis Mátyás Zoltán
Kiesett: Olasz Bende (55 kg), Garanyi Sándor (55 kg), Farkas Márk (60 kg), Jász Bálint (60 kg), Steiner Balázs (60 kg), Bagoly Boldizsár (65 kg), Kalina Balázs (71 kg), Kovács Barnabás (71 kg), Kertész Dominik (80 kg), Marcinkovics-Kovács Keve (80 kg).

Női birkózás:
+ 73 kg: 1. Huszár Regina

Szabadfogás:
45 kg: 4. Szuromi László
51 kg: 2. Zsitovoz Petro
55 kg: 3. László Mózes
55 kg: 3. Garanyi Sándor
71 kg: 3. Felkai Bendegúz
Kiesett: Steiner Balázs (60 kg), Bagoly Bálint (65 kg), Kalina Balázs (71 kg), Marcinkovics-Kovács Keve (80 kg), Máltsik Zsombor (110 kg).

 

Eközben a fiatalok sem unatkoztak, hiszen nagyszabású gyermekgálát rendeztünk nekik vasárnap a Kruj Iván Sportcsarnokban. Növendékeink két korosztályban próbálhatták ki magukat a szőnyegen, és nagyon szépen alkalmazták azokat a fogásokat, techikákat, amiket korábban az edzéseken már elsajátítottak. Ennek eredményekképpen összesen 9 arany-, 4 ezüst- és 4 bronzérmet nyertek birkózópalántáink. A csapatpontversenyben ezúttal is az ESMTK zárt az élne, megelőzve a második Zalaegerszeget és a harmadik Diósgyőrt.

Gyermek I-es eredményeink:
Aranyérmeseink: Bagoly Benett, Hluskó Ferenc, Horváth Olivér, Vadasi Zoltán, Molnár Csenge, Vincze Zsolt.
Ezüstérmeseink: Nagy Benjámin, Szabó Gyula, Gégény Zsombor, Hámori Balázs.
Bronzérmeseink: Kispál-Albu Igor, Gábor Milán, Csider Tamás.

Gyermek II-es eredményeink:
Aranyérmeseink: Csekő-Crecan Augusztin, Patócs Dániel, Marcinkovics-Kovács Zekő.
Bronzérmesünk: Ambrus Ádám.

A hétvégi versenydömpinget megelőzően két tehetséges birkózónk a sportág egyik fellegvárában, Iránban edzőtáborozott a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiával, majd azt követően egy rangos nemzetközi versenyen is képviselték szakosztályunk, valamint hazánk színeit.

Az U17-es megmérettetésen számos magyar érem is született, köztük Zsitovoz Petroé is, aki a 48 kilogrammosok között az előkelő második helyen zárt.

U17-es iráni eredményeink:
48 kg: 2. Zsitovoz Petro
Kiesett: Kovács Barnabás

Megjelent: 368 alkalommal