László Nikolett ötödik az U17-es vb-n

2022.08.01. – Szakosztályunk három versenyzővel képviseltette magát a római U17-es világbajnokságon.

Vasárnap hivatalosan is véget ért az római U17-es világbajnokság, amelyen szakosztályunk kötöttfogásban kettő, női birkózásban pedig egy versenyző révén volt érdekelt.

A nyitó szakágban, a kötöttfogásban László Mózes és Kovács Olivér ötlhette magára a címeres mezt, azonban Mózi a versenyt megelőző utolsó edzésen sajnálatos sérülést szenvedett, így végül csak Olivérnek szurkolhattunk Olaszországban.

A 80 kilogrammos súlycsoportban a táblára sorsolt, így a lengyel-azeri selejtezőmérkőzés győztesével mérkőzött meg először a vb-n. Az azeri Rzayev sajnos 4-1-es pontozással jobbnak bizonyult Kovácsnál, ám mivel döntőbe jutott, így Olivér a vigaszágon javíthatott a lengyel Iwanowski ellen. És javított is, igaz, hogy csak 1-1-gyel, de legyőzte riválisát, ám a folytatásban a szerb Dukics 4-3-ra felül múlta őt, így véget ért a vb számára.

A női versenyben Európa-bajnokunk, László Nikolett a 46 kilogrammosok között igyekezett ismét dobogós helyezést elérni. Jól is indult számára a világbajnokság, hiszen előbb az azeri Mammadzadát, majd a francia Lescuret is legyőzte, így bejutott a korábban ukránt és norvégot legyőző amerikai Gomez elleni elődöntőbe.

Óriási csatát hozott a döntőbe jutásért való mérkőzés, de sajnos a 3-3-mas végeredmény az amerikainak kedvezett, így Niki kénytelen volt beérni a bronzcsatával. A másnapi, ukrán elleni összecsapáson büszkeségünk vezetett, előnyét azonban nem tudta megtartani Kulakivszkával szemben, 4-2-re kikapott és ötödik lett.

Megjelent: 171 alkalommal