Tokod, Magyarkanizsa és Szigetszentmiklós következett!

2016.10.18. - Ismét egy forgalmas, sűrű hétvégén vannak túl szakosztályunk versenyzői, hiszen két országos megmérettetés mellett a Vajdaságban is kipróbálták magukat fiatal tehetségeink. Hazai viszonylatban szakosztályunk a junior kötöttfogású és női országos bajnokságon Tokodon, valamint a serdülő szabadfogású rangsorversenyen Szigetszentmiklóson képviseltette magát. Magyarkanizsán egy meghívásos nemzetközi viadalon tette tiszteletét az ESMTK. A hétvége mérlege: 9 arany-, 3 ezüst- és 8 bronzérem!

 


Junior kötöttfogású és női országos bajnokság, Tokod

 


VII. Csaba Ferenc nemzetközi birkózóverseny, Magyarkanizsa (Vajdaság)

 


Serdülő szabadfogású rangsorverseny, Szigetszentmiklós

 

Október 15-én, szombaton Tokodon gyülekezett a magyar junior birkózás színe java, hiszen a Hegyeskő Általános Iskola tornacsarnoka adott otthont a korosztály 2016. évi kötöttfogású és női országos bajnokságának. A rangos viadalon szakosztályunk hat birkózóval képviseltette magát, akik közül többen komoly éremesélyekkel vágtak neki a versenynek. A dobogóra végül négy olyan birkózónk állhatott fel, akik korábban utánpótlás válogatottak is voltak. Remek birkózás után aranyérmes, azaz országos bajnok lett a megszokottnál egy súlycsoporttal feljebb versenyző Elekes Emese, miután a 72 kilóban körmérkőzésekkel mindenkit (köztük az up világ- és kétszeres Eb-ötödik Száraz Vivient is) magamögé utasított. Ugyancsak bajnok lett a kötöttfogású szakágba úgymond “kiránduló” Tóth Bendegúz is, aki a szabadfogású súlycsoportjánál eggyel feljebb, a 96 kilóban próbált szerencsét, és kisebb meglepetésre sikerült mindenkit könnyedén legyőznie Tokodon. Bronzérmet vehetett át ebben a súlycsoportban Racolta Eduárd is, akárcsak a 66 kilogrammosoknál Szenttamási Tamás. Szakosztályunk két-két arany- és bronzéremmel, valamint egy ötödik helyezéssel a csapatpontverseny harmadik helyén végzett.

 

Aranyérmeseink: Elekes Emese (72 kg), Tóth Bendegúz (96 kg).

Bronzérmeseink: Szenttamási Tamás (66 kg), Racolta Eduárd (96 kg).

Ötödik helyezettünk: Atkári Tamás (96 kg).

Kiesett versenyzőnk: Makula Ramón (74 kg).

 

 

Szintén ezen a napon a fiatalabb korosztály egy nemzetközi meghívásnak tett eleget. Ezúttal a vajdasági Magyarkanizsára utaztak el birkózóink, ahonnan sikerült nyolc érmet is hazahozniuk. A VII. Csaba Ferenc nemzetközi viadalon több, mint 10 ország (görög, lengyel, román, oszták, bulgár, szerb, horvát, szlovák, szlovén, bosnyák versenyzők), 300 sportolója próbált szerencsét. Szakosztályunk tizenegy birkózója közül négyen is aranyérmet vehettek át az eredményhirdetés során. A népes mezőnyben nem talált ugyanis legyőzőre Fige Levente, Jász Bálint, László Nikolett és Olasz Bende sem. Három ezüstérmes versenyzőnk is szépen teljesített, a 34 kilogrammos Felkai Bendegúz súlycsoportjában például húsz birkózó állt rajthoz, Bende öt összecsapást követően a második helyezést érte el. Az arany- és ezüstérmek mellett egy bronzérem is jutott szakosztályunknak. A remek erzsébeti teljesítményre a szerb TV2 televíziós társaság is felfigyelt, ezért szakosztályunk edzőivel készítettek interjút a viadal folyamán. Az adást itt lehet megtekinteni: http://media.rtv.rs/sr_ci/tv-sport/23145

 

Aranyérmeseink: Fige Levente (26 kg), Jász Bálint (27 kg), László Nikolett (31 kg), Olasz Bende (32 kg).

Ezüstérmeseink: Felkai Balázs (25 kg), Kmeth Zalán (32 kg), Felkai Bendegúz (34 kg).

Bronzérmesünk: Zátroch Márk (25 kg).

Kiesett versenyzőink: Steiner Balázs (27 kg), Perényi Barnabás (29 kg), Lovas Botond (32 kg).

 

 

A hétvége méltó befejezésére Szigetszentmiklóson, az idei egyetlen serdülő szabadfogású rangsorversenyen volt lehetőség, ahol több, mint 30 szakosztály, 170 birkózója képviseltette magát. Szakosztályunkból tizenkét birkózónk mérhette fel tudását az országos bajnokság előtt bő egy hónappal. Az aranyérmet közülük az 50 kilogrammos Németh Milánnak, az 58 kilogrammos Varga Raulnak és a 85 kilogrammos Fodor Kendének sikerült megszereznie. Mindhárman meggyőző birkózást tanúsítottak, jó eséllyel pályáznak az országos bajnoki cím elnyerésére is. Erre természetesen a többieknek is meg van az esélyük, hiszen ezúttal is dobogó harmadik fokára állhattott fel további öt sportolónk, akik a novemberi bajnokságon akár előrébb is léphetnek azon a bizonyos ranglétrán. Szakosztályunk a szigetszentmiklósi rangsorversenyen begyűjtött 3 arany- és 5 bronzéremmel, valamint 2 ötödik helyezéssel a csapatpontverseny élén végzett a Csepeli BC és a Ferencvárosi TC alakulatát is megelőzve.

 

Aranyérmeseink: Németh Milán (50 kg), Varga Raul (58 kg), Fodor Kende (85 kg).

Bronzérmeseink: Tösmagi Attila (50 kg), Nagy Róbert (54 kg), Birtalan Bendegúz (76 kg), Mohl Richárd (85 kg), Bagosi János (100 kg).

Ötödik helyezettjeink: Szenttamási Róza (42 kg), Hevesi Csongor (76 kg).

Kiesett versenyzőink: Molnár Botond megsérült (58 kg), Kádár Péter Balázs (76 kg).

 

TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS HIVATALOS FACEBOOK-OLDALUNKRA!

 

Gratulálunk mindenkinek! HAJRÁ ESMTK!

 

Megjelent: 532 alkalommal