Jászapátiban és Hetényben jártak birkózóink

2016.10.10. - Hazai és nemzetközi porondon is szőnyegre léptek szakosztályunk birkózói az elmúlt hétvége folyamán. A diákok Jászapátiban, a második félév egyetlen szabadfogású rangsorversenyén képviselték az ESMTK színeit, míg a gyermekek és két idősebb sportolónk a szlovákiai Hetényben öregbítették szakosztályunk hírnevét. Október második hétvégéjének a mérlege: 6 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérem, valamint két harmadik helyezés a csapatpontversenyben!

 

 

 

Hosszú évek után a BVSC Birkózó Szakosztályának segítségével ismét versenyt rendeztek Jászapátiban. Nem is akármilyen megmérettetés jutott a Jász-Nagykun-Szolnok megyeieknek, hiszen a 2016. évi versenynaptár második felének egyetlen diák szabadfogású rangsorversenyét kapták meg, ahol közel 250 fiatal birkózópalánta mérhette össze tudását. A rangsorversenyen természetesen szakosztályunk is jelen volt, tizenöt versenyzővel képivseltettük magunkat a népes megmérettetésen. A kiosztott tizennégy aranyérem közül végül Varsányi László és Kekenj Norbert révén kettőt sikerült elhoznia szakosztályunknak, ezenkívül egy-egy ezüst- és bronzérem, valamint ötödik helyezés is született. Az elért eredmény a csapatpontverseny harmadik helyére volt elegendő. Érdekesség, hogy a résztvevő létszámból fakadóan voltak olyan súlycsoportok, ahol versenyzőink öt (!!!) mérkőzést is lebirkóztak, még is búcsúzni kényszerültek a versenytől.

 

Aranyérmeseink: Varsányi László (63 kg), Kekenj Norbert (69 kg).

Ezüstérmesünk: Takács Zsolt (38 kg).

Bronzérmesünk: Nagy Márton (50 kg).

Ötödik helyezettünk: Szenttamási Róza (42 kg).

Kiesett versenyzőink: Simon Bence (35 kg), Bucioaca André (42 kg), Kovács Olivér (42 kg), Kosovics Ádám (46 kg), Kozma Bálint (46 kg), Mészáros Róbert (50 kg), Nagy Dániel (50 kg), Nagy Roland (50 kg), Ecseki József (58 kg), Ónodi Sándor (58 kg).

 

Ugyancsak ezen a napon Szlovákiában egy meghívásos versenyen vett részt tíz versenyzőnk, köztük fiatal, gyermek sportolók is. A hetényi viadalon 8 ország, 26 egyesületének 197 birkózója képivseltette magát. Az immáron harmadik alkalommal megrendezett “Polgármester díja” elnevezésű versenyen gyermek birkózóink is igencsak kitettek magukért, de az idősebbek is hozták a kötelező győzelmeket, így négy aranyérem mellett egy ezüst- és két bronzérem is jutott a mieinknek, ami a csapatpontverseny harmadik helyére volt elég. A verseny során a legtechnikásabb birkózó különdíját Bak Gergely nyerte el.

 

Aranyérmeseink: Zhytovoz Mása (gyermek, 24 kg), Zhytovoz Petro (gyermek, 26 kg), Bak Gergely (kadet, 69 kg), Losonczi Ottó (felnőtt, 74 kg).

Ezüstérmesünk: Perényi Barnabás (gyermek, 30 kg).

Bronzérmeseink: Jász Bálint (gyermek, 26 kg), Steiner Balázs (gyermek, 26 kg).

Ötödik helyezettjeink: Zátroch Márk (gyermek, 26 kg), Kmeth Zalán (gyermek, 30 kg).

Kiesett versenyzőnk: Segyó Marcell (gyermek, 30 kg).

 

TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS HIVATALOS FACEBOOK-OLDALUNKRA!

Gratulálunk mindenkinek! HAJRÁ ESMTK!

 

Megjelent: 525 alkalommal