Négy országos bajnokunk lett Újpesten

2016.05.30. - Május utolsó hétvégéjén Újpestre költözött a magyar birkózás színe java, már ami a diák II-es fiúkat, a felnőtt szabadfogású férfiakat és hölgyeket, valamint kadet lányokat illeti, hiszen országos bajnokságokat és rangsorversenyt rendeztek a IV. kerületi jégcsarnokban. Szakosztályunk mindhárom viadalon harcba küldte versenyzőit, akik szépen teljesítettek, tizenhárom érmet is bezsebeltek.

 

 

 

Le a kalappal az Újpesti TE BIrkózó Szakosztálya előtt, hiszen remek körülményeket biztosítottak a 2016. évi diák II-es kötöttfogású, felnőtt szabadfogású és női országos bajnokság, valamint a második kadet női nemzetközi rangsorversenynek is a hatalmas újpesti jégcsarnokban. A mérkőzések két napon keresztül négy szőnyegen zajlottak, ahol közel 500 birkózó gyűrte egymást a jobbnál jobb eredményekért.

 

 

Szombaton a diákok küzdelmében 230-an vettek részt, szakosztályunkból 11 versenyzőnk révén voltunk érdekeltek. Számtalan mérkőzést követően végül eldőlt, hogy a helyosztó mérkőzéseken hat birkózónk is részt vehet, hiszen hárman döntőbe jutottak, míg hárman a bronzmérkőzésen szálltak harcba a dobogóért. Elsőként a harmadik helyért zajló mérkőzések kerültek lebonyolításra, ahol a 32 kilogrammos Felkai Bendegúz, valamint a 42 kilogrammos Kosovics Márton is diadalmaskodni tudott, azonban a + 69 kilóban Horchy Levente Hunor ezúttal vereséget szenvedett, így ő kénytelen volt beérni az ötödik helyezéssel. A bronzérmek után jöhettek az aranyérmek, három döntősünkből mind a hárman győzni tudtak, így az eredményhirdetés során országos bajnokként állhattak fel a dobogóra.

 

A diák II-es kötöttfogású országos bajnokságon elért eredményeink:

26 kg: 1. Fige Levente

42 kg: 1. Kovács Olivér

58 kg: 1. Nagy Gergely

32 kg: 3. Felkai Bendegúz

42 kg: 3. Kosovics Márton

+ 69 kg: 5. Horchy Levente Hunor

Kiesett versenyzőink: Barna Dávid (38 kg), Katona Kristóf (38 kg), Barta Dominik (42 kg), Szalai Márk (42 kg), Máltsik Zsombor (50 kg).

 

 

A szombati diák II-es bajnokságot vasárnap három megmérettetés is követte. A helyszín ugyancsak az újpesti jégcsarnok volt, ahol a négy szőnyegnek köszönhetően gond nélkül zajlott le egy időpontban három viadal is. Szakosztályunk természetesen a felnőtt férfiak és a hölgyek bajnokságán, valamint a kadet rangsorversenyen is képviseltette magát, nem is akár milyen eredményekkel. Az országos bajnokságot tekintve Sleisz Gabriella révén bajnokot avathattunk, valamint két döntősünk is volt, ám sajnos az 57 kilogrammos Magnucz Richárd és a 86 kilogrammos Nagy Péter is elveszítette a finálét. Utóbbit csak a szombathelyi kiválóság, a londoni olimpia bronzérmese, Hatos Gábor tudta megállítani. A döntősök mellett bronzmeccsesünk is volt bőven, szám szerint négyen állhattak szőnyegen a bronzcsaták során és mind a négyen diadalmaskodni tudtak utolsó mérkőzésükön, így például a 86 kilogrmamosoknál Tóth Bendegúz és Mohácsi Martin is harmadik lett, valamint az 57 kilóban Juhász Bence, a 70 kilóban pedig Makula Ramón érdemelte ki a dobogó harmadik fokát.

A remek férfi eredményeknek köszönhetően a csapatpontversenyben szakosztályunk a harmadik lett.

 


60 kg: Sleisz Gabriella aranyérmes


57 kg: Magnucz Richárd ezüst-, Juhász Bence bronzérmes


70 kg: Makula Ramón bronzérmes


86 kg: Nagy Péter ezüst-, Mohácsi Martin és Tóth Bendegúz bronzérmes

 


Csapatpontversenyben a Csepel és a Vasas mögött harmadik lett szakosztályunk.

 

 

A felnőtt szabadfogású és női országos bajnokságon elért eredményeink:

60 kg: 1. Sleisz Gabriella

57 kg: 2. Magnucz Richárd

86 kg: 2. Nagy Péter

57 kg: 3. Juhász Bence

70 kg: 3. Makula Ramón

86 kg: 3. Mohácsi Martin

86 kg: 3. Tóth Bendegúz

Kiesett versenyzőink: Rögler Gábor (86 kg), Atkári Tamás (97 kg).

 

 

A kadet női válogatott lassacskán kezd körvonalazódni, amiben a 65 kilogrammosoknál egyértelműen Elekes Emese neve vetődik fel, pláne, hogy a második rangsorversenyen is magabiztos győzelmet aratott kiválóságunk. Emese ezzel már zsinórban harmadik kadet évében harcolta ki a válogatottságot, újabb aranyérmével ugyanis bebiztosította helyét a nyári kadet Európa- és világbajnokságon.

 


65 kg: Elekes Emese aranyérmes

 

A kadet női nemzetközi rangsorversenyen elért eredményeink:

65 kg: 1. Elekes Emese

 
Megjelent: 891 alkalommal